fredag 27. mai 2016

Råd mot hard avføring

Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. Symptomer på forstoppelse er hard avføring med separate klumper, som ligner på nøtter og er vanskelig å få ut.


Normal hyppighet for dobesøk er alt fra tre ganger om dagen til tre ganger i uken. Hvis man går på do sjeldnere enn ganger i uken er man per definisjon forstoppet.

Ved akutt, midlertidig forstoppelse, kan du bruke avføringsmidler som får tarmen til å tømme seg raskt (såkalte kontaktlaksantia).

Sennaglykosider (Dulcolax og Pursennid) er reseptfrie legemidler av denne typen, og virker normalt i løpet av 6-timer. Treg mage er en tilstand som man helst vil unngå. Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Ved forstoppelse går man sjeldnere på toalettet enn vanlig og avføringen er hard , tørr og vanskelig å trykke ut. Dette kan brukes som et avføringsmiddel.


Hvis du må presse ekstra hardt når du går på do er det fort gjort at du utvikler hemoroider. Du kan også føle deg oppblåst og kjenne smerter i mageregionen.

Det du spør om, er imidlertid råd mot forstoppelse, og jeg ser at du allerede bruker en del av de rette tingene. Det viktigste er at man inntar disse matvarene regelmessig, hver eneste dag, og er tålmodig, å prøve det av og til når avføringen først er blitt hard , har lite for seg. Visste du at man kan bruke hodekål som et remedium mot hemoroider? Her er det et kjerringråd som går på akkurat det. Det er snakk om utvortes bruk.


Les mer om hemoroider. Plages du med treg avføring eller full forstoppelse? Våre lesere har sendt inn noen tips som kanskje også kan. De vanligste årsakene til forstoppelse hos barn er for lite fiber i kostholdet, lite fysisk aktivitet og dårlige avføringsvaner. Hva kan vi så gjøre for å motvirke treg mage og forstoppelse?


Et nøkkelord er å ha gode rutiner og leve regelmessig. Et annet er å sørge for å innta nok væske i løpet av dagen. Noen barn vegrer seg mot å gå på do utenfor hjemmet for eksempel.


Når avføringen står lenge i tarmen kan den bli hard og tykk. En annen vanlig årsak til forstoppelse er at man ikke har nok fiber i kosten.

Da kan det gjøre vondt å gå på do. Andre vil kunne få treg avføring i løpet av livet, og da kan det være et symptom på underliggende plager eller sykdommer som hypothyreose (lavt stoffskifte), diabetes eller depresjoner. Slimhinnen kan briste og man kan. Legen forteller at det heller ikke er uvanlig å slite litt ekstra med hard mage under svangerskap. Unngå søt melk Mathisen har flere gode råd til deg som sliter med hard mage.


Pass først og fremst på at du får i deg nok fiber. Drikk rikelig med væske. Dehydrering bidrar til forstoppelse så pass på å få i deg rikelig med væske gjennom dagen.


Det beste er å drikke jevnt, og vann er selvfølgelig førstevalget! Bevegelse stimulerer fordøyelsen ved å aktivere tarmene og få i gang systemet. Jeg har en sønn på måneder som har hard avføring.


Et tredje er å sørge for av det er nok olje i tarmen til enhver tid. Han er redd når han må på do, og har blitt verdensmester i å holde igjen. Det kan gå flere dager før det kommer litt og litt. Det hender også at barn merker forstoppelsen som små, ukontrollerte lekkasjer av avføring i undertøyet. Her er rådene som hjelper mot magesmerter, hard mage eller treg mage.


Hva er egentlig treg avføring og forstoppelse? Forstoppelse hos barn er vanlig, men enkelt å forebygge. Treg avføring kan bety flere ting: at det går lang tid mellom hver gang man man har avføring , at avføringen er hard og derfor vanskelig å få ut, og at man har vanskeligheter med selve tømningen.


For dem som blir kronisk syke av Clostridium difficile, er løsningen transplantasjon av avføring fra en frisk person. Den mest effektive behandling så langt synes å være å tilføre kapsler med avføring fra friske mennesker som har gitt ca. Her får du råd fra ekspertene.


Fiberrikt kosthold bidrar til normal avføring ,. Det normale antall tarmtømninger hos et spedbarn (under mnd) varierer med alder og hva barnet spiser. Har du oppblåst mage, kjennes ut som at du må på do og gjøre nummer to,. Spedbarnet kan ha forstoppelse hvis avføringen er hard eller pellet-liknende. Barnet kan dessuten se ut til å ha smerter når det forsøker å bæsje, eller det går lengre tid mellom hver avføring enn det har gjort før. Noen her som har et tips mot hard avføring ? Jeg sliter sånn akkurat nå, klarer ikke å få noe UT!


Har sittet på do i minutt! Har aldri hatt såpass hard avføring før. Trenger tips nå til hva jeg kan gjøre for å få tømt meg! Noen er også plaget med hard avføring.


Vanlige årsaker til forstoppelse er arvelige forhol for lite fiber i kostholdet, at du drikker for lite væske eller at du mosjonerer for lite. Där har du några huskurer och naturliga tips mot förstoppning du kan börja testa när det gäller både kost och kosttillskott. Jag hoppas att det ska kunna vara till hjälp för dig. Har du andra tips eller erfarenheter mot en hård mage så lämna gärna en kommentar eller dela artikeln.


Hard og sjelden avføring. Blant annet er det enkelte matvarer du med fordel kan spise om avføringa er hard eller treg. Behandlingen er derfor effektiv for deg som lider av treg og hard mage, fordi den mykgjør hard avføring.


Dulcosoft mikstur lindrer skånsomt treg og hard mage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg