onsdag 11. mai 2016

Moderne guttenavn

Leter du etter sjeldne guttenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke sjeldne og spesielle guttenavn. Lilly og Sol kan også ha andre forklaringer. Noen få Symre og Symra fins blant de litt eldre jenter, kanskje det også er noe som kommer.


Moderne guttenavn

Toppnavnet Linnea er inspirert av den svenske planteforskeren Linné. På jakt etter et langt navn til babyen din? Du vil helt sikkert finne et navn som passer din fremtidige babygutt. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen.


Seks nye guttenavn kom inn på topp 1listen. Frans endte høyest med en 75. Nye navn på topp listen var Alexander og Noah, ut gikk Axel og Vincent. Høyeste popularitet i Sverige i moderne ti var en 13. Les også: Har NRK-serien Skam påvirket navnetoppen?


Jakob et typisk bibelnavn. Guttenavn er mer robuste enn jentenavn på grunn av oppkalling, sier Ouren. Mange navn går i hundreårssykluser, og blir populære igjen når de bare blir gamle nok, sier navneforsker Ivar Utne. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer.


Finn de mest mest brukte navnene her! Guttenavn på vei nedover Noen navn blir mindre populære over årenes løp. Iløpet av de siste fem årene er det Andreas som har dalt mest i popularitet. Selv liker jeg tradisjonsrike navn spesielt navn basert på norrønt.


Det er nesten halvert i. Har ikke et slikt navn selv dessverre. Men vanskelig å finne jentenavn i forhold til guttenavn jeg liker i denne tradisjonen. Om jeg i fremtiden får egne barn så er nok faren stor for at de på en eller annen måte vil være tradisjonelle. Vi kjenner alle til historiene om Odin, den aller mektigste blant de gamle, norrøne gudene.


Likevel er det ikke sikkert det er ham de har hatt i tankene, alle de foreldrene som har gitt guttene sine navnet Odin de siste årene. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Navnet betyr mann fra Lucania. Han er nevnt i Skriften og skal ha skrevet Lukas-evangeliet.


Samtidig ser man en øking i tradisjonelle norske navn. Vi venter en liten gutt i februar og syns navn er litt vanskelig. Syns det er så vanskelig å finne en enkel oversikt over navn. Prøvd navneguiden her osv, men likevel er det ikke så lett. Moderne er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter.


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp moderne i ordboka. Har allerede tenkt på David og Isaak når det gjelder guttenavn. Elias også, men har allerede familiemedlem som heter det. På jente navn har jeg tenkt litt på Ma.


Bibelske navn har vært veldig moderne i mange år, særlig guttenavn. Litt mer moderne navn og ikke s mye norrne og gammeldagse navn. Jentenavn er helt klart mer motepreget enn guttenavn , sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg