tirsdag 31. mai 2016

Ultralyd uke 5

Ved denne undersøkelsen vil vi se på alle organene til fosteret. Vi måler hodet, midje og lårben og beregner ut barnets vekt. Noen er kvalme allerede, men for de fleste kommer ikke kvalmen før uke 7- hvis den kommer. Så gir den seg igjen etter 4- uker.


Graden varierer kraftig fra person til person og svangerskap til svangerskap.

Så tidlig som i uke ser man ikke et foster, men en skal kunne se plommesekken. Hvis en i uke er på innvendig u. En tidlig ultralyd kan gjøres enten utenpå magen eller vaginalt. Jeg var på ultralyd i uke og så bare et sort hull. To uker senere var bønna der med bankende hjerte. Det er nok for tidlig til å si noe som helst.


Ultralydundersøkelser i seg selv, er ikke noe Menneskeverd er imot.

Man kan nettopp på grunn av ultralyd redde barn i mors liv, og det er fantastisk at dette er mulig. Men når det gjelder tidlig ultralyd , kan det se ut til at vi mister flere enn vi redder. Ultralyd i uke er best egnet til å oppdage Downs syndrom. Dette skjønner jeg at er frustrerende ja. Du kan jo være så kort på vei som legen sa, men det kan også være at kroppen rett og slett har slukt egget når det festet seg.


Jeg opplevde dette i sommer. Skulle være litt over uker på vei når jeg var på UL, men de kunne bare se en tom sekk. Vi regner derfor tidlig ultralyd fra uke til uke 18. Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå.


Alle fostre vokser omtrent like mye frem til denne tiden, og en kan derfor beregne termindato nå. Undersøkelsen, som er en stor begivenhet for vordende foreldre, har først og fremst medisinske formål. Ved vanlige gynekologiske undersøkelser tar man som regel alltid innvendig ultralyd. Tidlig ultralyd gjøres under graviditet fra uke ½ – 6. Man kan også se hjerteslaget og om det er ett eller flere fostre.


Da de var i uke kikket gynekologen i minutter før han fant fosteranlegg osv, så jeg hadde ikke dratt så tidlig.

Man kan IKKE mene å se hjertet i uke , da det ikke begynner å slå i slutten av uke 5. Ved rutineultralyd vil - ha en morkake som ligger nær indre mormunn, men bare vil ha en slik forliggende morkake ved fødselen. Når gjøres ultralyd i svangerskapet? Alle gravide i Norge får tilbud om rutinemessig ultralydundersøkelse som gjøres i 18.


Hm, jeg var på ultralyd i uke men da ble ikke tvillingene oppdaget. Var igjen på UL i uke 7-og da var det plutselig 2! Men den ene så absolutt mer stusselig ut en den andre- men dette kan jo være vinkelen på UL apparatet mens gyn. Målte tvilling så man bare en sort, tom fostersekk hos tvilling , men da hun vinklet litt på apparatet og dyttet meg litt på magen ble den tydeligere!


Ved uke 6-har fosteret vokst til omkring -millimeter og kan nå ses med ultralyd. Lengden på fosteret, CRL, er det mest pålitelige målet for å estimere svangerskapslengden fra uke 6-og ut første trimester. Fra svangerskapsuke vil man også kunne høre hjertelyden til fosteret og bestemme hjertefrekvensen. Emnet sier vell det meste. Tenker på å komme meg inn på en klinikk for å sjekke at det er liv, alle gravid symptomer er på plass, og magen viser faktisk(!!) allerede, men har slitt med blødninger.


Hcg stiger, ar sjekket de. Det foretas tidlig ultralyd fra svangerskapets uke ½- 6. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Jeg fant for en stund siden ut at jeg er gravid.


Og jeg var også på en gynekologisk klinikk for en liten stund siden for jeg var usikker på hvor langt jeg var på vei, og da ble det tatt en innveldig ultralyd men legen kunne ikke se noe foster og han sa det enten var fordi jeg var for tidlig på vei eller fordi det hadde sluttet å utvikle seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg