torsdag 5. mai 2016

Fryse pavlova

Jeg skal bake en pavlova , atså marengsbunnen, dager før den skal brukes. Hvordan skal jeg oppbevare den best denne tiden? Putte den i plastfolie og fryse den?


Aluminiumsfolie og fryse ? Har pavlova i stekeovnen nå. Vi blir bare tre senere i dag og klarer ikke spise opp en hel kake. Kan jeg fryse halve bunnen? Resten av menyen er enkel, reker.


Ingen av oss er storspiste så jeg tror en halv kake holder? Det er spesielt deilig om sommeren når toppet med sesongens frukt som jordbær eller blåbær. Genialt til pavlova.


Matentusiast og bloggeren bak Frutimian. Marit Røttingsnes, fryser gladelig ned matvarer man skulle tro at ikke kunne fryses. Seks ting du bør sjekke før du kjøper kjøleskap Dagbladet Pluss - Når man baker får man ofte ekstra eggehviter til gode, og de er fine å fryse ned. Kaker som egner seg til å fryse gjør dessuten forberedelsene til store festdager vesentlig mye enklere. Når du kan gjøre det aller meste klart på forhån og kun ha de små detaljene å ta hånd om på selve dagen, blir det mindre stress og mer tid å tilbringe med gjestene.


De aller fleste kaker kan fryses, men det er noen unntak. Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien. Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres.


Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende. Det beste er å putte den i en tett kakeboks. Der kan den oppbevares hur lenge som helst! Logg inn for å følge dette.


I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem. Pavlova er en verdenskjent marengskake! Strø litt sukker over halvparten av bærene og mos de lett sammen med en gaffel.


Fryse pavlova

La bærene marinere litt i sukkeret mens du pisker kremfløten. Pisk kremfløten til myke topper. Bryt opp noen marengs og brett de inn i kremfløten.


Både New Zealand og Australia påberoper seg opphavsretten til den geniale kaken med den herlig sprø skorpen som skjuler et deilig mykt indre. Skal du fryse hele egg, anbefaler vi også å skille dem først, slik at du har klare eggehviter eller -plommer, neste gang du bare trenger én av delene. En smart måte å gjøre dette på er å bruke et isterningsbrett.


Fryse pavlova

Når eggene er frosset, kan du legge de små plomme- og hvitebitene i en boks eller pose. Det velkjente problemet med eggeplommer til overs oppstår når du for eksempel skal piske marengs til pavlova , lage kokosmakroner eller andre ting hvor du bare bruker eggehvitene. Løsningen er selvsagt å finne gode ting hvor du bare trenger eggeplommer og ikke eggehviter. Men, om noen lurer: Ja, du kan fryse ned eggeplommer.


Da mannen min testet kaken kom han til samme konklusjon, og vi snakker her om en usedvanlig kritisk og ikke minst erfaren kakesmakstester. Himmelsk marengskake består av en myk kakebunn som dekkes med en helt utrolig god sjokoladekrem. Oppå der har man et tykt lag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg