onsdag 18. mai 2016

Gravid tilskudd

Gravid tilskudd

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kosttilskudd til deg som prøver å bli gravid. Dersom du prøver å bli gravid bør du bruke tilskudd med folsyre, også kalt folat.


Graviditet og amming er krevende prosesser ernæringsmessig. Et lite barn skal vokse og utvikle seg, ene og alene ved hjelp av de næringsstoffene moren tilfører fra sine egne kroppslagre eller får i seg gjennom kosten. Da blir det ekstra viktig at hun spiser mat som er sunn og næringsrik, og i tillegg tar tilskudd av enkelte næringsstoffer. Den beste måten å få i deg de vitaminene og mineralene du og barnet ditt trenger, er gjennom maten. Noen næringsstoffer er spesielt viktige for deg som er gravid , og det anbefales at gravide tar tilskudd av folat og vitamin D. Andre kosttilskudd kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt.


Ernæringsfaglig rådgiver Astrid Leer-Salvesen jobber med kosthold til gravide og får mange spørsmål fra gravide om ernæring og kosttilskudd gjennom graviditeten. En gravid kvinne har økt behov for både energi, proteiner, vitaminer og mineraler. Noen trenger tilskudd av jern, men sjekk først jernlageret hos legen din, råder hun. Jern bidrar blant annet til normal kognitiv utvikling hos barn, i tillegg til normal dannelse av røde blodlegemer og hemoglobin. Gravide bør i første trimester få tilbud om måling av serumferritin for vurdering av jernstatus og råd om jerntilskud heter det i nye retningslinjer fra Helsedirektoratet.


Gravid tilskudd

Jernbehovet øker i svangerskap, men ikke alle gravide behøver jerntilskudd. Det anbefales at alle gravide får målt ferritinnivå (jernstatus) ved første svangerskapskontroll, for å finne ut om tilskudd er nødvendig. Tilskudd skal så anbefales ut fra dette resultatet.


Alle gravide anbefales tilskudd av folat de første ukene. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i. De fleste får som regel nok folat via kosten, og trenger dermed ikke noe tilskudd. Kvinner som planlegger å bli gravid , eller nylig har blitt gravid , anbefales derimot alltid å ta et tilskudd med folsyre. Fødevarestyrelsen i Danmark tilsvarer det norske Mattilsynet. Gravide kvinner må være ekstra oppmerksomme på inntaket av folat.


Gravid tilskudd

Folat forebygger nevralrørsdefekter som blant annet ryggmargsbrokk hos barnet. Kvinner anbefales å starte med tilskudd av 4mikrogram folat allerede når de planlegger å bli gravide og å fortsette med tilskuddet de tre første månedene av svangerskapet. Gravide behøver jod- tilskudd , ikke melkeråd En konkretisering av anbefalingen om mengde av melk-inntak hjelper ikke dem som er mest sårbare for konsekvensene av jod-mangel – unge kvinner, fostre og spedbarn. Selv om ryggmargsbrokk er sjelden, anbefales nå tilskudd av folat før og under første del av svangerskapet som standardbehandling over hele verden.


Tidligere bekymringer om mulig økt risiko for kreft ved langvarig tilskudd av folat er avkreftet i flere store studier, også blant mødre og deres barn i Norge. Magnesium i doseringen mmol om morgenen og mmol om kvelden har vist en klar men begrenset effekt mot leggkramper hos gravide. Det antas at bruk av magnesium er uproblematisk dersom svangerskapet er uten komplikasjoner og man benytter de doser som anbefales for behandling av leggkramper. NAV har flere tiltak som kan være aktuelle for deg som kan jobbe hvis de praktiske forholdene blir lagt til rette for det. Du kan få hjelp til å vurdere hvordan arbeidsplassen kan tilpasses behovene dine.


Gravid tilskudd

NAV kan også tilby hjelpemidler, eller gi tilskudd til arbeidsgiver for å gjøre nødvendige tilpasninger. Du får ordinær lønn og ansettelse i en hel- eller deltidsstilling. Arbeidsgiver får et tilskudd til lønnen din. Kronisk syk eller gravid arbeidstaker.


Du eller arbeidsgiveren din kan søke om at NAV dekker sykepenger i arbeidsgiverperioden, hvis du har langvarig eller kronisk sykdom som kan føre til lengre sykefravær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg