tirsdag 10. mai 2016

Chess operatørlås

Chess og Telia har slått seg sammen, og Chess -kundene er flyttet til Telia. Kjøp med SVITSJ hos Telia i dag. Aldri gå tom for data. Surf og stream så mye du vil. Sveriges egna Broadway-musikal Chess på svenska till Helsingborg Arena!


Hva er operatørlås ? At en telefon er operatørlåst vil si at telefonen kun kan brukes med én bestemt operatør. Når telefonen er operatørlåst, vil den ikke fungere med SIM-kort fra andre operatører. Hei, jeg har et chess king anb.


Kan jeg kjøpe meg en mobil på chess sin nettbutikk sammen med et av abn. Slik som ChessGoldXtra, men når jeg får mobilen setter jeg bare inn mitt Chess King abn istedet. Og lar ChessGoldXtra abn ligge i skuffen, mens jeg bet. Vi selger opplåsingskode til Chess Xzite!


Dersom du ikke ønsker å sende din Chess Xzite til oss for opplåsning, kan vi skaffe opplåsingskode slik at du enkelt kan låse opp operatørlåsen på telefonen bare ved å taste inn koden. Pris for operatørlåskode til Chess Xzite er kr 39-. Kjøper du en telefon hos Telia, vil den ikke være operatørlåst. Den vil med andre ord fungere også med SIM-kort fra andre operatører, uten at du trenger å foreta deg noe. Bindingstid er den tiden du binder deg til å ha et abonnement og vanligvis følger denne med hvis du kjøper en mobil sammen med abonnement.


I tillegg til bindingstiden på abonnementet, har mange operatører også operatørlås på selve. Operatrls - Privat - Telenor Operatrlskoden pner en lst mobiltelefon s du kan bruke SIM-kort fra andre mobiloperatrer. Chess X-One - lse opp, fjerne operatrls, opplsing. Teknisk sett betyr dette at man ikke kan bruke andre SIM-kort enn teleselskapets egne, for eksempel et kort fra billige Chess i telefoner låst til Telenor eller NetCom.


I andre land er det mer utbredt å bryte operatørlåsene. I Danmark finnes flere selskaper som gjør dette, blant annet Simlock. Mange telefoner selges i dag uten lås, selv om det gjerne står på esken eller annonseres som operatørlåst. Mange tror derfor at når det fungerer å sette f. Dette er FEIL - den er ikke låst i det hele tatt. Huawei - Slik fjerner du operatørlåsen.


Sett inn et SIM-kort fra en operatør som ikke blir godtatt. En mobiltelefon kan være operatørlåst, uavhengig om du har binding eller ikke. Tast PIN-kode for å fjerne operatørlås.


Når en telefon er operatørlåst, er prisen som regel lavere enn på en ulåst mobiltelefon. Deler av prisen er subsidiert av Telenor og dermed låst i måneder. Sikker på at det er operatørlås som er problemet her? De som tegner abonnentet Chess Control må betale 3kroner i lanseringsperioden, mens alle Chess -kunder kan kjøpe den for 6kroner. Den er låst med operatørlås til Chess.


Til nå har mobilen din kunne vært låst til en enkelt operatør, selv etter at bindingstiden var gått ut. Operatørlås er i ferd med å bli historie i Norge. En undersøkelse Phar gjort blant landets mobiloperatører viser at operatørlåsen bare finnes på noen svært få modeller.


Det er Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet glad for. Men jeg har Chess abonnement. Trenger derfor å kunne bruke Chess sim-kortet mitt i telefonen. Noen her som vet om det er operatørlås på disse telefonene? Det blir nemlig fortsatt billigere å betale på et abonnemen.


Noen operatører har også selvbetjente løsninger på sine nettsider. Telio kan ikke hjelpe deg med å fjerne operatørlåsen. Telia på sine hjemmesider at Chess -merkevaren avvikles og kundene flyttes over til Telia.


Flytt mobilnummeret ditt til oss, og spar penger på et billig mobilabonnement. Det er raskt og enkelt å bestille, vi har ingen bindingstid. Finn abonnementet som passer forbruket ditt.


Du kan beholde ditt nåværende mobilnummer og overføre dette til OneCall, eller du kan velge å få et nytt nummer hos oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg