tirsdag 17. mai 2016

Glasur pepperkaker

Glasur pepperkaker

Dersom du skal lime ting sammen, kan det være et poeng. Ellers er det hipp som happ. Melisglasuren uten egg er derimot selvsagt et godt valg om noen som skal spise glasuren , er allergisk mot egg. Sett gjerne farge på glasuren med noen dråper konditorfarge. Denne melisglasuren er også kjent som Royal icing.


Brukes til pynting av pepperkaker eller glasur på muffins og kaker. La deg inspirere Smørkrem. Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster.


Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt i mønster på f. Glasur til pepperkaker , pepperkakehus m. Egg, Sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener. Farg glasuren med konditorfarge. Fyll glasuren i en konditorpose og knyt igjen. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når du skal pynte.


Lag gjerne flere poser med forskjellige farger. Fest på non-stop, seigmenn, nøtter eller kakepynt med glasuren. Skal du dekorere pepperkaker ? Her er oppskriften du trenger til pepperkakedeigen. Hjemmelagde pepperkaker hører julen til! Bland sammen melis, eggehvite og sitronsaft til en tykk glasur.


Oppbevar pepperkaker i en tett kakeboks. Denne oppskriften kan fint justeres både opp eller ned i mengde, alt ettersom hva du skal lage. Kjevle ut deigen ca. Jeg bruker lokket til en hjerteboks jeg hadde som utstikker (se tips). Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.


Glasur pepperkaker

Sikt melis og rør sammen med eggehviten. Bruk en sleiv og rør kraftig til du har en hvit seig masse. Ha i sitrondråper til slutt (eller en annen form for syre, for eksempel noen dråper eddik). Legg en våt klut over bollen for at det ikke skal dannes skorpe på glasuren. Annonse: Nille Hei!


Hva gir vel mer julestemning enn å bake pepperkaker med barna eller å ha et livlig pepperkakeverksted sammen med gode venner? Ekstra artig blir det med pepperkaker i mange forskjellige fasonger! Pepperkaker hører julen til og er noe alle liker! Hos Nille finner du i år det aller beste utvalget av forskjellige pepperkakeformer!


Jeg har ikke sett maken noe ste og har. Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker… Det finnes ingen bedre måte å komme i julestemning på enn å bake pepperkaker ! Den gode lukten av julekrydder fyller kjøkkenet, og innimellom utbakingen kan man kose seg med både varme, nystekte pepperkaker og smugspise litt på pepperkakedeigen. Inviter gjerne med familien eller venner til pepperkakeverksted! Dette er en kjempegod.


De er både morsomme å lage, men også kjempegode å spise. Men du, har du prøvd pepperkaker med blåmuggost på? Det er utrolig godt og bør prøves. En særdeles spennende smakskombinasjon, som også forøvrig er et glimrende forslag til spiselig julegave. Sikt det meste av sukkeret i eggehviten og tilsett eddiken.


Fortsett å vispe i minst minutter til glasuren er tykk, luftig og glansfull. Bland i noen dråper karamellfarge om du ønsker farget glasur. Tilsett litt vann om den blir for tykk.


Hvordan lage den beste melisglasuren? Melis, eggehvite og sitron er alt du trenger! Til forskjell fra mørke pepperkaker har de lyse gjerne en litt søtere og mildere smak, som følge av en annen krydder- og ingredienssammensetning i deigen. Kakene lages som oftest ved å stikke ut figurer i utkjevlet deig med ulike former. Ha over på sprøyteposer og pynt i vei!


PEPPERKAKER : Lag deigen selv så blir kakene mye bedre, og du slipper ingredienser som palmeolje. FLERE OPPSKRIFTER TIL JUL FINNER DU HER. Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker ? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem.


Lag melisglasur ved å kjøre den siktede melisen og eggehvitene et par minutter i en kjøkkenmaskin. Pyntede pepperkaker kan bli myke, så de bør spises innen en uke eller to. Ikke bare smaker disse som pepperkaker , de piffer opp juleststemningen i enhver sammenkomst et par hakk, minst. Personlig liker jeg disse best uten ostekrem på toppen, men det er en smakssak.


Glasur pepperkaker

Pynten på toppen er små pepperkaker jeg har stekt og hatt på litt melisglasur, så dyppet i strøssel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg