fredag 27. mai 2016

Meldt til barnevernet

Meldt til barnevernet

Melde fra til barnevernet (bekymringsmelding) Gå til søk Gå til innhold Gå til menyen. Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac. Barne- og familietjenesten består av fire bydeler: Midtbyen, Østbyen, Lerkendal og Heimdal. Hjelp til familien.


Gjennom undersøkelsen skal barnevernet avklare om og hvordan barnet og familien kan få hjelp. Etter påvist underrapportering av saker der barn var utsatt for alvorlig omsorgssvikt og mishandling, ble offentlig ansatte og bestemte yrkesgrupper juridisk forpliktet til å varsle om slike alvorlige forhold. SJOKKERT: Bente Fremmerli som selv er lærer, ønsket bedre undervisning for sønnen sin.


Dette selv om meldingen er gitt på feil grunnlag. Barnevernet har på sin side plikt til å undersøke en sak når de mottar melding. All hjelp er basert på at foreldrene ønsker hjelp. De har krav på å bli hørt, få nødvendig informasjon og gi samtykke til både melding og til tiltak.


Det kan vere nyttig å prøve å få til eit samarbeid med foreldra før du melder saka til barnevernet. Uansett er vårt generelle råd at du orienterer foreldra om meldinga og kva som gjer at du har meldt ifrå. Trykk her for å laste ned meldeskjemaet.


Når barnevernstjenesten mottar en slik melding, skal den snarest og senest innen én uke gjennomgå meldingen og vurdere om den gir grunnlag for en nærmere. Alle offentlig ansatte, samt en rekke yrkesutøvere med profesjonsbestemt taushetsplikt, uavhengig av om vedkommende arbeider i det offentlige eller i det private, har plikt til å gi opplysninger til barnevernet når det er grunn til å tro at. Meldt til barnevernet av rektor.


Men tilbake til historia om Are og foreldra hans. For denne stopper ikke med e-posten til skolen. I Vårt lille lan søndag, forteller Fremmerlid om hva som. Men ingen av de involverte hadde meldt fra til barneverntjenesten.


Statens helsetilsyn har konstatert lovbrudd i flere saker som gjelder legers opplysningsplikt til barneverntjenesten. Uttalt bekymring for omsorgssvikt eller vold har vært reist, uten at dette har medført melding til barnevernet. Dersom du har kontaktet barnevernet og politiet og bedt om å være anonym vil de ikke gi ut din kontaktinformasjon til familien. Har selv meldt anonymt til barnevernet for noen år siden, og det respekteres.


Meldt til barnevernet

Dersom barnevernet starter en undersøkelse, kan det hende de tar kontakt med deg for å få mer informasjon. Navnet blir ikke oppgitt, men kan være lurt å presisere at man ønsker å melde anonymt. Hva er barnevernet ? Hovedoppgaven til barnevernet er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Det er foreldrene som har ansvaret for å gi barna sine omsorg.


Dersom foreldrene ikke strekker til , kan barnevernet bidra til å sikre barn og unge omsorg, trygghet og mulighet til utvikling. Barnehagen meldte oss til barnevernet ,. Det er mulig å være anonym når man melder en bekymring til barnevernet. Det er likevel sånn at barnevernet i hvert enkelt tilfelle må vurdere om den som har meldt kan fortsette å være anonym gjennom hele saken eller ikke.


Meldt til barnevernet

Når du og familien gjerne vil vite hvem melderen er, kan det være lurt å kontakte Fylkesmannen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg