fredag 20. mai 2016

Melkeallergi baby

Search For The Baby. Den allergiske reaksjonen kommer minutter til timer etter inntak av melk. Symptomer og tegn på melkeallergi spenner fra milde til alvorlige og kan inkludere hvesing, brekninger, elveblest og fordøyelsesproblemer. I noen få tilfeller kan melkeallergi forårsake allergisk sjokk - som er en alvorlig og livstruende tilstand. Det er individuelt hvilke symptomer som oppstår ved melkeallergi.


De kan være lette og ufarlige for noen, mens for andre kan selv små mengder melk føre til en kraftig allergisk reaksjon. Plager fra mage- og tarmsystemet er vanlig, mens kløe i munn og hals, hovne slimhinner og pustebesvær ikke er fullt så vanlig, men det forekommer, og særlig hos små barn. Småbarn (0-år) med melkeallergi , som ikke ammes, bør benytte en fullverdig melkeerstatning fra apotek.


Det er ikke uvanlig at allergiske reaksjoner skjer i forbindelse med første møtet med morsmelkserstatning eller introduksjon av fast føde i spedbarnsalderen, da barnet kommer i direkte kontakt med allergenet. Til daglig brukes begrepet allergi om mange former for overfølsomhet. Denne artikkelen omhandler den vanligste formen for allergi, som i tidlige barneår har sammenheng med matallergi, allergisk astma, atopisk eksem, høysnue, allergisk sjokk og elveblest. Melkeallergi Vi er født til å klare å fordøye morsmelk. Når vi blir født er vi lagt for å drikke morsmelk.


Melkeallergi baby

Morsmelk er på en måte magisk, den er så kompleks og helt perfekt for en liten baby. For å klare å fordøye denne melk blir barnet født med enzymet laktase som hjelper til å bryte ned melkesukker i melken. Jeg har også barn med melkeallergi , og det jeg vil anbefale deg å gjøre, er å gå til fastlegen og få tatt allergi test av han! Jenta mi fikk påvist melkeallergi rundt mnd alder. Da tok de prikk test på henne og det slo ut med engang.


Så krev en test så slipper du å gå rundt å lure. Når barnet begynner med kumelk, for eksempel i barnegrøt eller morsmelkstillegg, kan det reagere med symptomer som oppkast, diaré, magesmerter, hudutslett eller pustebesvær. Ikke selvdiagnostiser barna med melkeallergi. Det er viktig å utrede dette hos lege, og ikke bare gjøre egne antagelser, da det både er tungvint, dyrt og i noen sammenhenger også vanskelig for barnet å holde en melkefri diett, sier Joar Palmås, allmennlege og medisinsk ansvarlig ved Volvat Medisinske Senter. Tran gir både vitamin D og omega-3-fettsyrer, og anbefales til alle.


Barn som får tilstrekkelige mengder morsmelk eller morsmelkerstatning trenger ikke flere tilskudd. Alle andre med melkeallergi anbefales i tillegg å ta B-vitamintilskudd eller multivitamintilskudd for å dekke behovet for vitamin B som det fins mye av i kumelk. Det ble tatt blodprøve da hun var måneder, men siden blodprøver sjeldent slår ut på så små babyer fikk hun diagnose melkeproteinintolleranse basert på symptomer.


Symptomene kan være foruroligende, men med riktig kosthold er de enkle å takle. Derfor er det svært viktig at det blir stilt en riktig diagnose. Symptomene på melkeallergi kan være veldig ulike hos forskjellige barn, og de fleste symptomer som oppstår ved en melkeallergi kan også forekomme ved andre sykdommer og tilstander.


Melkeallergi baby

Dette gjør at det av og til kan være vanskelig å knytte barnets symptomer til melk og forstå at det dreier seg om melkeallergi. De fleste vokser av seg denne formen for allergi, vanligvis før de fyller tre år. Hos enkelte kan det i stedet dukke opp andre allergier, mot for eksempel egg, pollen eller midd.


Det er flere forskjellige måter å ikke tåle melk på, og kostrådene for de ulike tilstandene er veldig forskjellige. Her har vi samlet informasjon om både melkeallergi og laktoseintolleranse. Les mer hos Apotek 1. Melkeerstatningene likner på morsmelkerstatningene, men skiller seg fra dem ved å ha andre proteinkilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg