fredag 17. februar 2017

Soppinfeksjoner

Soppinfeksjoner i hud skyldes ulike typer sopp som angriper forskjellige områder av kroppen. De vanligste undertypene av sopp er lokalisert til hodebunn, kropp, i skrittet, føttene. Disse finnes normalt i huden, men noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Soppsykdommer er en stor og uensartet gruppe sykdommer hos mennesker og dyr, forårsaket av ulike arter sopp.


Våre hudleger har oppsummert informasjon om behandling av soppinfeksjoner som kan ramme huden. Sopp er en vanlig årsak til utslett både i huden og negler, og kan gi langvarige hudplager.

Invasive soppinfeksjoner oppstår når den aktuelle soppart penetrerer slimhinner eller hud og invaderer underliggende vev. En slik infeksjon kan være lokalisert eller disseminert (systemisk). Spredning av patogenet kan skje hematogent eller på annen måte. De vanligste soppinfeksjonene i hud og negler er forårsaket av sopptypene trichophyton, microsporum og epidermophyton. Ved fotsopp (tinea pedis) bør pasienten unngå unødig bruk av tette sko og støvler fordi det kan gi oppbløtt hud og skader som gjør at det lettere blir soppinfeksjoner.


Ved hyppige residiv anbefales ukentlig forebyggende smøring med antimykotisk krem. Flass er også assosiert med sopp. I denne artikkelen vil vi tilby fire utmerkede behandlinger mot soppinfeksjoner.


Da må begge behandles.

Andre forhold Bruk av diverse annonserte midler til bruk i skjeden for å gjenopprette den normale flora, har vist seg å ha liten eller ingen effekt mot soppinfeksjon. Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) er et medisinsk oppslagsverk for leger og annet helsepersonell. NEL oppdateres fortløpende og kvalitetssikres av nærmere 2fagpersoner fra primærhelsetjenesten, sykehusene og universitetene.


Det finnes flere ulike typer dermatofytter, og disse kan skilles fra hverandre ved å ta en sopprøve. Candida er en gjærsopp som også kan gi utslett, typisk i hudfolder og på føtter. Det er flere ulike virus som kan gi infeksjon i huden.


Candida albicans er en del av normalfloraen i tarm og på slimhinner. Redusert allmenntilstan redusert immunforsvar, diabetes, og fuktig hudmiljø og maserasjoner disponerer for sykdom. Soppinfeksjon i huden er som regel lett å behandle, men mange soppinfeksjoner har tendens til å blusse opp igjen.


Sopp i hårbunnen angriper hårene, som dermed løsner, og det kan være risiko for varig hårtap. Det er derfor viktig med korrekt behandling med tabletter. Konstant fuktig eller våt hud fører til økt fare for soppinfeksjon. Candida, en gjærsopp som kan gi infeksjon i munn og underliv, finnes i avføringen hos en tredel av alle spedbarn, og disse barna er særlig utsatt for bleiedermatitt, forklarer hun.


Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur. Eplecider eddik (økologisk, upasteurisert og ufiltret eplecider eddik).


Rik i mineraler, vitaminer og andre virkefulle aktive stoffer. Den inneholder mer enn stoffer, blant dem over viktige næringsstoffer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg