tirsdag 28. februar 2017

Hvordan bli førskolelærer

Har du barnehagelærerutdanning, kan du både jobbe som barnehagelærer og som pedagogisk leder i en barnehage. Du kan også bli styrer i barnehagen, både i private og kommunale barnehager. Noen barnehagelærere arbeider i skolefritidsordningen og andre barnerelaterte virksomheter, som for eksempel innen barnevernet.


Her finner du alt av informasjon om utdanning til yrket Førskolelærer. Yrket går under: Lærer- og lektorutdanning. Pedagogikk er et gjennomgående fag i studiet og veiledet praksis er en stor del av utdanningen.

Det er også registrert relatert yrke. De to første årene har utdanningen lik oppbygging ved alle utdanningsinstitusjonene, likevel kan de ulike utdanningsinstitusjonene tilby forskjellige retninger for faglig fordypning. Meir om dei ulike lærarutdanningane og hjelp til å søkje jobb som lærar. Kunne du tenke deg å bli en slik betydningsfull helt, der din innsats og kunnskap om og for barn har innvirkning på barns utvikling? I tilfelle er dette studiet for deg.


Barnehagelærerutdanning gir bachelorgrad og kompetanse slik at du blir kvalifisert til arbeid som pedagogisk leder, styrer og opptak på master knyttet til barnehagefeltet. Foreløpig er det mulig å bli lærer ved å ta en 3-årig utdanning ved universitet eller høgskole og bygge på med ett år med praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Det nye kravet om mastergrad vil ikke gjelde for idrettsfag, kunstfag eller yrkesfag.


Hvordan foregår praksisopplæringen?

Utdanningen inneholder minimum dager veiledet praksisopplæring i steinerskoler. I praksisperiodene lærer du å planlegge, gjennomføre og evaluere undervisning. Praksiserfaringer styrker relevansen med nye pedagogiske kunnskaper og ferdigheter sammen med elever og lærere på barnetrinn og ungdomstrinn.


Er førskolelærer , vil bli lærer. Men, nå som jeg har jobbet i barnehage selv, og sett hvordan det EGENTLIG er, så vil jeg bare vekk vekk vekk! Ved hjelp av denne veilederen kan du lese hvordan vår nettløsning bruker informasjonskapsler, og hva du samtykker til ved å la oss ta i bruk noen flere. Etter du har lagret dine samtykkeinnstillinger vil du ikke bli vist denne veilederen på nytt, men du kan når som helst åpne den på nytt ved å trykke Innstillinger for informasjonskapsler i bunnmenyen på nettsidene.


For å bli førskolelærer kreves et 3-årig bachelorstudium som tilbyr ved flere høgskoler og universiteter. Eg har ett år igjen med praksis før eg får fagbrevet. Men eg tror at eg vil gå videre og bli førskolelærer og kanskje etterkvart bli lærar på barneskolen.


Men hva slags utdanning må eg ha? Du vil lære fag og teori, men også hvordan du arbeider med barna i ulike aktiviteter som ringlek, fortellerstun matlaging og frilek. Studiet er helhetlig og tverrfaglig, noe som blant annet betyr at sammen med den teoretiske undervisningen vil du øve kunst og lære håndverk. Disse grunnene til å bli lærer har du kanskje ikke tenkt på?


Som barnehagelærer eller førskolelærer bidrar du til å skape et utfordrende, interessant og trygt miljø for de minste av oss. Du får fylle arbeidsdagen med lek, utforsking og læring – alt til barnas beste. Hva må jeg ta på videregående for å bli førskolelærer ? Kan jeg bli flyvertinne?

Må jeg være god i fag for å bli tannlege? Finnes det korte utdanninger på 1-år? Går det an å studere dyr? Man må ha en spesiell outlook om ting å være en av dem uten å gjøre for mye av et forsøk, for å gi mening ut av sin verden og føre en gruppe barn gjøre hva han eller hun ønsker seg til uten baring de tenner.


Jeg vil bli psykolog. Derfor skal du bli barnehagelærer - og seks grunner til å la være. Er du flink med barn og bare ute etter en enkel utdanning?


Da er du på feil ste sier barnehagelærerstudent Sondre A. Kravene for å bli førskolelærer kan variere enormt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg