mandag 27. februar 2017

Røde hunder vaksine

Søk Vaksine Hunder. Vanlige symptomer omfatter feber, hodepine, rosa utslett og ofte leddsmerter. Røde hunder er en infeksjonssykdom som forårsakes av et virus.


Sykdommen kan også være uten symptomer. Vaksinen mot meslinger, kusma og røde hunder er kjent under navnet MMR- vaksine. Forkortelsen kommer fra sykdommenes engelske navn: Measles (meslinger), Mumps (kusma) og Rubella ( røde hunder ).

Vaksinen er en kombinasjonsvaksine som inneholder levende, svekkede mesling-, kusma-og røde hunder -virus. Tid for vaksinasjon mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR- vaksine ) I det nasjonale barnevaksinasjonsprogrammet tilbys elever i 6. Første dose gis vanligvis ved måneders alder. Laget til foreldre og foresatte.


Hvordan forløper sykdommen? Men du kan få vondt i leddene på grunn av leddbetennelse som kan vare i noen uker etter at infeksjonen er gått over. Vaksine mot røde hunder er en del av det offentlige vaksinasjonsprogrammet og gis ved måneders alder og i 6. Vaksinen er en del av MMR-vaksinen som, i tillegg til røde hunder , beskytter mot meslinger og kusma.

Etter vaksinering vil ca. Ikke sjelden fører røde hunder til forbigående leddplager, det vil si hevelse og stivhet i fingre og føtter. Dette er en uskyldig komplikasjon som også går tilbake uten behandling, men leddplagene kan henge i noen dager lenger enn selve sykdommen. Det er de alvorlige komplikasjonene når gravide smittes som er årsaken til at vaksine mot røde hunder anbefales. De som rammes av sykdommen skal ikke ha spesiell behandling, hvis det ikke inntreffer komplikasjoner med andre hudinfeksjoner.


For uvaksinerte gravide som heller ikke har hatt røde hunder naturlig gjelder spesielle retningslinjer. Formålet med å vaksinasjon mot røde hunder er å forebygge at gravide kvinner blir smittet og dermed risikerer å føde barn med medfødt rubellasyndrom. Men hvis en gravid kvinne får røde hunder i løpet av de første 4-månedene i svangerskapet, er det meget stor risiko for fosterskade. Unsubscribe from Folkehelseinstituttet?


Vaksine mot meslinger, kusma, røde hunder (MMR) (informasjonsfilm til elever på 6. trinn) Folkehelseinstituttet. Hos de aller fleste går den over av seg selv uten ettervirkninger. Vaksinen gis som kombinert vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR- vaksine ). MMR- vaksine til bruk i barnevaksinasjonsprogrammet heter MMRvaxPro og har annet artikkelnr. I det norske barnevaksinasjonspro­grammet gis første dose MMR- vaksine ved måneders alder. Vaksinen inngår sammen med vaksine mot meslinger og kusma i MMR-vaksinen.


Tidligere var også en ren rubella- vaksine på markedet, men den kan ikke lenger skaffes. Jeg har fått noe som minner om røde hunder , og jeg lurer på om det er mulig at jeg har det.

Faren for smitte er liten siden de fleste er vaksinert. Røde Hunder er i dag en svært sjelden sykdom i Norge takket være MMR-vaksinen, og diagnostiserte tilfeller er vanligvis smittet i utlandet. Foreldre som velger å ikke vaksinere barna sine, bør være spesielt obs på dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg