tirsdag 7. februar 2017

Oppkast og feber

Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Feber uit ons aanbod!


Jo yngre barnet er, jo lettere blir det alvorlig dehydrert ved feber og oppkast , sier helsesøsteren. Størdal forklarer at oppkast ved feber først kan bli farlig når det går utover væskebalansen. Ved kraftig og langvarig oppkast er særlig spedbarn under ett år utsatt, de har mindre reserver og blir derfor lettere uttørket, sier legen.


Typisk for akutt mage- og tarminfeksjon er oppkast , diare, magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til omgangssyken, påvises sjelden. Hvis en febersyk person synes det er vondt å se mot lys, kan hun ha meningokokksykdom eller en annen form for hjernehinnebetennelse.


Det er vanlig å få hodepine av feber. Behandlig ved omgangssyke. Omgangssyke går over av seg selv og er som regel en ufarlig tilstand. Et problem med omgangssyke kan være uttørring (dehydrering), fordi man mister væske ved både oppkast og diaré. Spesielt utsatt for dehydrering er små barn og eldre.


Jeg har hatt en helvetes natt, og jeg lurer på om jeg kanskje kan ha fått omgangssyken, men jeg trodde omgangssyke var tap av matlyst, kvalme og oppkast , diaré og feber. Jeg fryser, men har ikke feber , er oppblåst, har har diaré, men ikke kvalme, oppkast , og jeg har god matlyst. Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast , med diaré og feber etter hvert.


Oppkast og feber

Barn under år blir dårligst, og de har som regel feber ved en mage-tarminfeksjon. De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus. Det finnes en rekke virus som kan gi diaré og oppkast. Noen virus gir først og fremst kvalme og oppkast , andre gir hovedsakelig diaré - det vanligste er likevel en kombinasjon. Barns normale temperatur kan variere.


Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. Mer enn 38° C målt i endetarmen anses å være forhøyet temperatur. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme til barnet er feberfri. I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn.


Oppkast og feber

Magesmerter kan være ledsaget av anoreksi, kvalme og oppkast og eventuelt også obstipasjon eller muskulær defens. Disse symptomene kan gi viktig informasjon om etiologien. Mange av tilstandene som forårsaker akutt abdomen, er potensielt livstruende. Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle.


De som er syke må bruke egne håndklær. Ontdek het bij Wehkamp! Sprit til desinfeksjon kan kjøpes på apoteker og kan være lurt å bruke i hjemmet i forbindelse med slik sykdom. Symptomer (sykdomstegn): Sykdommen begynner gjerne med slapphet, feber og oppkast.


Barnet vil ofte ikke spise eller drikke. Høy feber er i seg selv som regel ufarlig. En har feber dersom kroppstemperaturen er på 38°C eller mer målt i endetarmen.


Barn får oftere og høyere feber enn voksne. Virkelig høy feber er det først når temperaturen nærmer seg 41°C. Hva skyldes feber ? Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber.


Oppkast og feber

Med diaré menes minst omganger med vanntynn avføring i døgnet. Selv om det er ubehagelig, er det sjelden farlig. Gul feber er en virussykdom som forekommer i tropiske og subtropiske områder. Mer enn av alle sykdomstilfeller er i Vest-Afrika, men gulfeber finnes også i Sør-Amerika. Viruset som fremkaller sykdommen, overføres ved myggstikk og forårsaker en alvorlig leverbetennelse, med gulsott og mulige indre blødninger.


Akutt infeksjon i mage og tarm. Klinisk diagnose basert på oppkast , diaré, magesmerter og feber i forskjellige kombinasjoner. Agens påvises sjelden. Vi bryr oss om ditt personvern.


Oppkast og feber

Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg