tirsdag 14. februar 2017

Trening i svangerskapet

Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Tren bekkenbunnen i hverdagen og under annen trening. Det er lurt å legge inn trening av bekkenbunnen som en del av daglig rutine, for eksempel når du ser tv, pusser tenner eller står i kø.

Råd om trening i svangerskapet omfatter råd for å fremme generell helse og fysisk form, og hva slags trening og intensitet du bør velge. I siste avsnitt omtales idrettsutøvere spesielt. Les også: Varselsignaler ved trening i svangerskapet. Reduserer unødig stor fødselsvekt.


Det finnes sterke bevis for at trening i svangerskapet reduserer unødig stor fødselsvekt hos barnet, uten at det øker risikoen for at barnet skal være undervektig ved fødselen. Det er godt dokumentert at trening og fysisk aktivitet under svangerskapet har en gunstig effekt på helsen til både mor og barn. Likevel kan det være vanskelig å vite nøyaktig hvor hardt man bør trene, og hvilke treningsformer man bør unngå i svangerskapsperioden.


Det viser seg at mødre som har vært fysisk aktive under graviditet har lettere fødsler enn de som ikke har beveget seg noe særlig i svangerskapet. Dette kan styrke barnets beinmasse.

De kommer også raskere i gang igjen etter en vanlig fødsel. Positiv effekt av trening under graviditet. Svangerskapet er betegnet som en viktig periode for å påvirke og endre adfer og det antas at livsstilsvaner tilegnet under graviditeten kan påvirke en kvinnes helse for livsstid. Mange positive effekter av trening under svangerskapet. At du i tillegg trener styrke og utholdenhet er veldig positivt, og du vil gjennom svangerskapet få mange positive effekter av denne treningen.


Verdt å vite om trening under svangerskapet. Hovedregelen er at alle kvinner (det finnes noen unntak- se avsnitt lenger ned iartikkelen) bør være fysisk aktive gjennom graviditeten. Mange kan få det man kaller for symptomgivende bekkenløsning, og det kan gjøre svangerskapet smertefullt. Godt trente personer får derimot sjeldnere symptomgivende bekkenløsning enn de som er utrente. Nettbutikken for deg som trener.


Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær.


Hundrevis av varer med gode tilbud. Stort utvalg og rask levering! Store Rabatter her De Beste Priser Nå!

For første gang er det nå gjort en studie på fysisk aktivitet og trening blant gravide for å se om det er en sammenheng mellom trening og mors vektøkning under svangerskapet. Internasjonalt og i Norge mangler data vedrørende total fysisk aktivitet blant gravide, og om fysisk aktive har en mer gunstig vektøkning i svangerskapet. De som trener under svangerskapet klarer ofte å holde vektoppgangen innenfor et normalt område, og vil lettere kunne finne tilbake til vekten de hadde før svangerskapet. Kvinner som trener får sjeldnere fødselsdepresjon enn de som ikke trener.


Fysisk aktivitet i svangerskapet er godt for både mor og barn – både fysisk og psykisk. Mange har etterspurt et innlegg om trening under svangerskap og her kommer det endelig. Foruten om drittmåneder, helt i starten, med konstant kvalme har jeg hatt to forholdsvis ukompliserte graviditeter. Jeg har holdt meg aktiv og stort sett trent det jeg har følt for, og kroppen har tillatt. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.


Amerikansk forskning har antydet at trening kan bidra til å redusere risikoen for fødselsdepresjon. Jeg kan hjelpe deg med å tilpasse treningen gjennom de forskjellige trimesterne, slik at du får et bedre utgangspunkt gjennom svangerskap, fødsel og tiden etter! MammaMage trener Gratis fellesøkter Tilpasset trening til hver enkelt deltaker Maks 3. Og hvis du ikke trente, bør du begynne nå.


Svangerskapstrening reduserer mange plager som vil kunne oppleve i løpet av svangerskapet (for eksempel ryggsmerter), øker energinivået og gir psykisk velvære. Noen gode øvelser for å trene kjernemusklene er blant annet den såkalte planken, trening av skrå magemuskler og bekkenbunnstrening. Trening under svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg