onsdag 22. februar 2017

Hodepine og gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Om du er gravid eller ei, hodepine er aldri godt. Noen blir i tillegg kvalme og dårlige av hodepinen.

Hva skal du gjøre for å lindre ubehaget? Når hodepinen inntreffer gjør du det samme du ville gjort dersom du ikke var gravid. Vann, paracetamol og en liten lur. Stress, dårlig holdning, hormonforandringer og væskeansamlinger kan føre til at du får vondt i hodet.


I starten av svangerskapet kan plutselige økninger av hormoner gi hodepine hos noen. Mange kvinner sliter med migrene, og det finnes flere ulike typer. Hodepine og migrene når du er gravid.


Professor i farmasi ved Universitetet i Oslo, Hedvig Nordeng jobber blant annet med legemiddelbruk og sikkerhet blant gravide og ammende.

En gravid kvinne fikk i tredje trimester hodepine , svimmelhet og tungpustenhet. Mange friske gravide opplever slike symptomer i moderat grad i løpet av et svangerskap. Men i dette tilfellet skulle symptomene vise seg å skyldes alvorlig, livstruende sykdom.


Av alle tenkelige og teoretiske årsaker til hodepine , er vel hjernesvulst den aller minst sannsynlige. Sterk hodepine , svimmelhet, flimring foran øynene – Noen kan få hodepine under graviditeten, uten at dette er noe farlig. Faktisk kan graviditet i noen tilfeller utløse migrene, forteller Johansson. Men opplever du plutselig, sterk hodepine i pannen, og det flimrer foran øynene, må du ringe jordmor eller legen. Jeg og sliter litt med hodepine og svimmelhet, grunnen er ikke blodtrykket, det er akkurat passe, det er vel heller lav blodprosent!


Har nå begynt på de gule boksene kjøpt på apoteket med vitaminer for gravide , og en jerntablett hver dag, merker forskjell allerede! Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Er du stresset, eller har arbeidsstillinger som kan forverre eller gi deg hodepine , bør du forsøke å gjøre noe med det. Den hodepinen som ikke henger sammen med stress og eller muskulære stramninger, forsvinner som oftest tidlig i svangerskapet. Alle har hørt historiene om gravide som spiser alt mulig rart.


Hvis du plutselig ikke kan sove gjennom natten fordi du våkner og er fryktelig tissetrengt, da kan det være et tegn. Under graviditeten produserer kroppen ekstra mye væske, og den voksende livmoren presser på. Da blir det vanlig med mange dobesøk.


Endringer i hormoner kan føre til hodepine hos mange når de er gravide. Kan barn ha migrene?

Test selv, er det migrene? Hvordan skiller migrene hos barn seg fra vanlig hodepine ? Kjenner du et barn med mye hodepine ? Ved svangerskapsforgiftning (preeklampsi) har den gravide høyt blodtrykk,. Vi bør ta mye bedre vare på våre gravide , mener sykepleieren Anna Verwaal. TED-foredrag om hvordan tiden i mors mage og fødselen påvirker livene våre.


Når du blir gravid stiger hormonnivået i kroppen. Jeg har aldri tatt noe for dette pga barnet, men jeg fungerer særdeles dårlig i hverdagen siden smertene er så intense. Ofte begynner den vagt, for så å bli ensidig, pulserende, skarp og kraftig.


Jeg har hatt kvalme og hodepine over lengre ti svimmelheten kommer og går. Føler at jeg aldri får nok søvn. Jeg lurer på hva dette kan være og om det er noe jeg kan gjøre med det.


Det kan føre til hodepine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg