onsdag 22. februar 2017

Fall gravid

Bilulykker, motorsykkelulykker, vold i hjemmet og fall er de viktigste årsakene til skade eller slag mot magen i svangerskapet. Hvor alvorlig skal man ta fall og andre ulykker under svangerskapet? Kan man anta at alt er i orden dersom man ikke har smerter eller blødninger?


Jeg er gravid i 19. Under en skitur (langrenn) i helgen falt jeg bakover på rygg og bak. Hun sa at det stort sett ikke er noe farlig å ramle selv om man er gravid , selv i kraftige bilkollisjoner går det som regel bra med den lille i magen, fordi de ligger så godt beskyttet (det som evt. kunne skje ved kollisjoner var at morkaka løsnet).

Ved fall eller traumer mot den gravide magen. Kan gi økt risiko for at morkaken løsner. Ta derfor kontakt med nærmeste fødeavdeling så fort som mulig. Flaks og jeg tenkte derfor egentlig ikke noe mer over det der og da.


Men, kom til å tenke på det nå når jeg fikk summet meg lit. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Det er klart at har man et sterkt ønske om å bli gravid og hele tiden tror man er det, så tenker jeg at det er naturlig at man leter etter tegn.


Om du inte har sammandragningar eller blödningar, och fostret har konstaterats må bra med hjälp av ultraljud och hjärtljudsregistrering behövs ingen uppföljning på sjukhus. Det går nok helt sikkert veldig bra om det ikke var et hardt fall.

Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Skulle gå ut av bilen og så ikke hvor glatt det var. Vips, så lå jeg der.


Da jeg klarte å kravle meg inn ringte jeg til jordmor, og hun sa at det gikk somregel bra! Om smertene ikke ga seg innen imorgen kunne jeg ringe tilbake, for å komme på en liten sjekk. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Hva kan du forvente deg i første trimester? Kjøp nå, test deg hjemme. Alt om symptomer, kostholdsrå fosterutvikling, vanlige svangerskapsplager og nyttige tips til deg som gravid. Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat, før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer.


Gravide bør være spesielt nøye med å vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand og dyr. Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær. Kostrådene på denne siden er fra norske myndigheter til gravide. Matportalens redaksjon svarer ikke på enkelthenvendelser fra gravide , men lagrer henvendelser slik at de blir tatt med i vurderingen når kostrådene skal revideres. Har du spørsmål angående kosthold mens du er gravid , må du ta kontakt med helsestasjon, jordmor eller fastlege.


Er gravid i uke og kløne som jeg er tryna jeg langflat på magen i skibakken igår.

Burde jeg være bekymret? Eller er den lille millimeteren av et påbegynt foster godt sikret der inne blant alle innvollene mine? Hilsen overnervøs førstegangsgravid som absolutt ikke burde stå på.


Måling av konsentrasjon av serumferritin tidlig i svangerskapet, regnes som en god indikator på jernlagrene hos friske gravide. Etter uke er serumferritin en mindre pålitelig indikator på grunn av den fysiologiske utvidelsen av plasmaet og tilhørende fall i hemoglobin og ferritin. Den vanligste type blodtrykksfall er stillingsindusert blodtrykksfall, også kalt ortostatisk hypotensjon.


Dette er altså et fall i blodtrykket som oppstår når man bytter stilling fra liggende til stående, liggende til sittende, eller sittende til stående. Det som skjer når vi reiser oss, er at blodet synker nedover i kroppen. Tidligere var dette ingen uvanlig virusinfeksjon som kunne oppstå også hos gravide.


Infeksjonen kunne i verste fall forårsake alvorlige skader hos fosteret. I våre dager blir alle jenter vaksinert mot røde hunder i skolealderen, og risikoen for å få røde hunder er derfor kun relevant for dem som ikke er vaksinert. Impetigo herpetiformis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg