fredag 10. februar 2017

Smerter nederst i magen og ryggen

Som regel vil feber oppstår samtidig. Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør lege kontaktes. Nyrestein kan føre til smerter i flankene ved siden av virvelsøyken og kan også kjennes som smerter i ryggen. I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen.


Smerter eller ubehag lokalisert til flanken, dvs.

Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen. Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet.


Mange kvinner har underlivssmerter uten at det går ann å finne noen sikker årsak. Er det normalt å ha underlivssmerter? Menstruasjonssmerter er normale. Likedan er det forholdsvis vanlig å ha smerter i forbindelse med eggløsning.


For eksempel ved forstoppelse og luft i magen.

Det kan være smerter nede i magen på den ene eller på begge sider. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere.


Ved akutte smerter legges en ispose på det mest smertefulle stedet i ca. Dette kan gjentas 5-ganger daglig med en times mellomrom de første 2-dager. Det er viktig å vite at vondt i ryggen sjelden skyldes en alvorlig lidelse og at det ofte forsvinner i løpet av noen få dager.


Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen , opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena.


Sterke smerter ledsages oftest av kvalme. Hvordan oppstår akutte magesmerter? Magesmerter skyldes som oftest at nervefibre som er spesialisert for smerteimpulser sender signaler fra magen til hjernen. En del får smerter og stivhet i nakken og kan derfor få hodepine. Det er vanlig at man har smerter langsmed skulderbladene og i skuldrene.


Dette kan igjen gi prikking eller en nummen følelse i armene, og det kan være vondt å trekke pusten dypt.

Mange opplever mye stivhet og smerter i øvre del av ryggraden, den delen som kalles brystryggen. Og når jeg legger meg på ryggen får jeg store smerter i brystet og nedover hele magen til lysken. Har noen erfaring med Cymbalta mot vondt i ryggen ? Skarpe smerter med tilhørende hogg i ryggen (som om musklene plutselig griper tak i ryggen ) – Verking i nedre del av korsryggen – ofte som et belte over ryggen eller som en stor sirkel i nedre del av korsryggen. Vanligste årsakene til vondt i korsryggen.


Styrken av smerte ei kvinne kjenner treng ikkje stå i høve til utbreiinga av endometriose. Somme kvinner kan ha lita eller inga smerte sjølv med sterkt utbreidd endometriose, andre kan ha sterke smerter sjølv om tilstanden berre finst i små område. Det sitter liksom inni et sted føler jeg. Helt nederst på siden på venstre side, liksom oppå venstre hoftekam eller noe. Det gjør vondt hvis jeg trekker pusten dypt inn, og det gjør vondt hvis jeg vrir på meg eller bøyer meg.


Da er det veldig morsomt å ha ei snuppe på 17mnd som ikke går enda. Føles nesten som menssmerter, men jeg har aldri hatt noe særlig menssmerter. Går på cerazette p-piller som gjør at jeg ikke har noen kraftige blødninger og ikke smerter hvis jeg først har en liten mellomblødning. Symptomer: Krampeaktige smerter nederst i magen , som avtar hvis du går på toalettet. Du vil ofte også oppleve diaré, muligens med blod.


Kolitt er en infeksjonssykdom som rammer tykktarmen. Divertikulitt er en betennelse i divertiklene (de små utposningene i tykktarmsveggene) tykktarmen. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet.


Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Det er helt normalt å ha vondt i ryggen iblant, men spesielt hos yngre menn kan ryggsmerter i verste fall være kreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg