mandag 6. februar 2017

Bli jordmor

Samtidig ser Dnj verdien av ulike løp for å bli autorisert jordmor , både med og uten sykepleierutdanning. Hvor kan jeg utdanne meg som jordmor ? Klikk her for å få en oversikt over studiesteder som tilbyr utdanning som jordmor. Du kan lese om å bli jordmor her på utdanning.


Der står det mye god informasjon!

For å bli jordmor , så man først bli sykepleier! Det du må gjøre i første omgang er altså å begynne på et sykepleierstudium. Han har en bestemor som er jordmor. En jordmor er en sykepleier, som deretter har spesialisert seg til å bli jordmor. Da blir vel bestemor fornøyd?


Bestemor ville blitt fornøyd uansett, men hun er ekstra fornøyd med at jeg studerer det jeg har lyst til å studere, og at det er det samme som hun har valgt. Her finner du alt av informasjon om utdanning til yrket Jordmor.

Yrket går under: Medisin, odontologi, helse- og sosialfag. De fleste er ansatt ved fødeavdelinger på sykehus, på mindre fødestuer, helsestasjoner eller private jordmorklinikker. Yrket åpner også for arbeidsmuligheter innen undervisning, forskning og helseadministrasjon. Som jordmor utdannet i Norge fyller man de internasjonale kravene, og kan derfor jobbe som jordmor i andre land.


Det er også registrert relaterte yrker. Denne listen lages ved hjelp av Norsk standard for utdanningsgruppering (NUS). Utdanningene som rapporteres til utdanning.


Noen sykepleiere velger å ta videreutdanning og spesialisere seg. Da kan du blant annet bli jordmor , helsesøster, barnesykepleier, anestesi-, operasjon- eller intensivsykepleier. Du må ha autorisasjon for å jobbe som sykepleier. Jordmor er en videreutdannelse fra sykepleier og for å komme inn på det må du ha generell studiekompetanse, så du må nok begynne med å få det. Dette får du gjennom Helsedirektoratet.


Tror det finns en mulighet for å komme utenom det også, hvis man er over (eller 23?) år og har jobbet med relevante ting tidligere, men tror det er opp til studiestedet og vurdere om du kan gå under det, så da må du snakke med dem. Jordmortjenesten holder til på Sentrum helsestasjon. Her vil omsorgen gjennom svangerskapet bli tilpasset ditt behov, og foregå i samarbeid mellom din fastlege og jordmor.


Jordmor og lege ved helsestasjonene i Bergen kommune gir råd og veiledning til deg som venter barn eller som nettopp har fått barn.

De gir også råd til deg som planlegger å bli gravi eller hvis du trenger hjelp til familieplanlegging og valg av prevensjon. Tjenesten er gratis. Skal en jordmor snakke om vold mot en kvinne i svangerskapet, kan ikke overgriperen være til stede. I det ene prosjektet er målet å lære kvinner strategier for å redusere faren for vold under graviditeten.


Det kan handle om å gå ut av kjøkkenet, der det er mange farlige gjenstander. Eller å roe ting ne i stedet for å ta en. Master i jordmorfag Er du sykepleier og ønsker å bli jordmor ? I Vestvågøy kommune samarbeider jordmor og leger om å gjøre denne helsetjenesten så god som mulig. Du velger selv om du vil ha kontrollene hos fastlege, jordmor eller få noen kontroller hos hver i løpet av svangerskapet.


Svangerskapskontrollene er gratis og frivillig. Barnefar, partn er eller annen ledsager er velkommen til å bli med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg