mandag 12. januar 2015

Tidlig ultralyd uke 6

Hva vi kan se i uke – 7. Vi kan tidlig i svangerskapet benytte ultralyd til å bekrefte graviditet og til å vise utviklingen av fosteret i livmoren. For noen er det viktig og tidligst mulig få svangerskapet konstatert. Allerede fra uke -kan vi gjøre ultralyd å se om hjertet slår.


Denne undersøkelsen kaller mange for tidlig ultralyd. Jeg har hatt flere ultralyder fra uke pga overstimulering og sykehus innleggelse, har ikke vært noe tegn annet enn en fortykket slimhinne i uke 4.

Må si at tidlig ultralyd for min del fører mer til bekymring enn å bli beroligget. Vi tok ultralyd i uke pga IVF. De må ta innvendig ul for å se noe så tidlig. Ved vanlige gynekologiske undersøkelser tar man som regel alltid innvendig ultralyd. En tidlig ultralydundersøkelse av gravide fastslår om det er liv og om graviditeten ligger i livmoren.


Man kan også se hjerteslaget og om det er ett eller flere fostre. Gynekologen så et sort hulrom (fylt med væske, antakelig fostervann) i livmor, men så ingen foster. Gynekologen sa dette kunne bety enten 1) det er for tidlig å se noe på ultralyd eller 2) det har vært liv, men som nå er borte.

Det kan være vanskelig å se kjønnet før uke 1 men i noen tilfeller er det mulig å fastslå kjønn fra og med uke 1 forklarer Molnar. Ultralyd uke -11. En del gynekologer ønsker imidlertid ikke å uttale seg om dette på tidlig ultralyd på grunn av stor feilmargin. Vi tar ultralyd både innvendig og utvendig, men tidlig i graviditeten anbefales det innvendig ultralyd , da det gir mest utbytte. Tidlig utralyd fra uke -11.


Victoria Alvik 2views. Hensikten med undersøkelsen er å se utviklingen av svangerskapet, at fosteret er i uterus og antall foster. Hjertet har begynt å slå, og hjertefrekvensen varierer ut fra hvilken svangerskapsuke du er i. Ved å måle fosteret fra hode til rumpe- CRL, beregnes svangerskapslengden. Den embryonale fasen. Det kan være greit å få time hos jordmor eller lege nå for å avtale den første kontrollen, selv om den ligger noen uker fram i tid.


Det er gratis å gå både til jordmor og lege når man er gravid. Videoen nedenfor gjelder fosterets uke - som er det samme som mors uke 6. Har du hatt tidlig ultralyd ? Når ville du anbefalt å ta tidlig ultralyd ? D ultralyd for ansiktsbilder er best mellom uke 2 og 28. Se under for mer informasjon om hva tidlig ultralyd i svangerskapet innebærer.


Dere kan selv bestemme i hvilken svangerskapsuke dere vil ha ultralyd.

De fleste ultralydundersøkelsene gjør vi i mellom svangerskapsuke til 14. Stadig flere benytter seg likevel av muligheten til å se barnet som vokser i magen allerede før uke 18. Austad Diagnostikk tilbyr derfor tidlig ultralyd i Bergen, Stavanger, Førde, Oslo og Ulsteinvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg