mandag 19. januar 2015

Norrøne navn menn

Leter du etter et norrønt navn til en gutt? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke norrøne mannsnavn.


I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Noen av navnene fra norrøn mytologi er mye brukt i dag, men mange av dem som velger navnene tenker nok ikke en gang på at de er mytologiske, sier navneforsker ved Universitetet i Bergen, Ivar Utne. Har dere gitt barnet navn i tide?


Etter seks måneder kan du bli anmeldt, og babyen blir registrert uten navn. Guttenavn Sjeldne, Norske, Norrne, spesielle guttenavn og mer 14. Velg navn fra mytologien - Aftenposten 12.


P denne siden har vi listet opp en rekke norrne mannsnavn. Uvanlige og pene navn - Min nev heter Smund og mange syns dette er et uvanlig navn. Navn etter kjærlighetsguden.


Det norrøne navnet Freja er et annet mytologisk navn som slår an blant danske foreldre. Navnet er nok først og fremst blitt populært fordi det passer inn i moten med at pikenavn skal ha to stavelser og ende på e eller a, sier hun. Her tror hun imidlertid at opprinnelsen i mytologien også spiller en viss rolle. Men ser mange bruker navn som tradisjonelt er negativt ladet, fordi de syns navnet klinger fint, og bryr seg ikke om betydningen bak.


Norrøne navn menn

Det gjelder jo veldig mange navn egentlig. Jakob betyr lurendreier eller sviker, Cecilie betyr blind - det er mange eksempler på mye brukte navn med litt uheldige betydninger. Birk er også stilig så go for it og drit i hva andre mener. Loke er ikke akkurat favoritten til folk flest men så lenge vi liker det betyr det ingen verdens ting :)Brage er også et stilig navn.


Den norrøne mytologien kan delvis karakteriseres som en allmenn germansk mytologi, ettersom den gamle gudetroen hos de nordiske folk og øvrige germanske folk var vesentlig den samme. Både kultusen, navnene på gudene og fortellingene om dem kunne imidlertid variere mellom de ulike germanske stammene, både i tid og rom. Vil heller ikke ha navn som er så populære at annahver unge i fx barnehagen har samma navnet , så langt det er mulg.


Norrøne navn menn

Vær oppmerksom på at det er enkelte feil i skjemaet. Vilrun kommer i skjemaet opp som et navn som ikke er i bruk, men Statistisk Sentralbyrå (SSB) har registrert syv kvinner med navnet i Norge. Om det er så konstruktivt vet jeg ikke da det er jo mest synsing når det gjelder navn men personlig synes jeg Varg blir litt hardt og tenker på ulv.


Styrk har jeg ikke hørt før men når det blir ord som fort kan forvelskes med andre negative ord som stryk så liker jeg dem ikke så godt. Verdens største database over norske og norrøne navn , men også en imponerende oversikt over navn fra Europa, Asia, Afrika og Amerika! Vi er ute etter korte navn , helst ikke mer enn fem bokstaver. Jentenavn bør ikke slutte på a. Synes jentenavn som slutter på e er finest.


Er veldig glad i norrøne navn , men vil helst unngå de som assosieres veldig med mytologien, som Odin eller Ask og Embla (for ikke å snakke om Loke). Blir veldig glad for forslag! Grjotgard Pettersen er liksom en slags kræsj , men hvis du har et mer norrønt etternavn blir det litt bedre. Huff, nå var jeg fryktelig kritisk. Uansett, Sigur Odin og Trym synes jeg er skikkelig fine navn ! Sigve er heller ikke så ille hvis du smaker litt på det.


Lykke til med valget! Carolus har sin opprinnelse i navnet Karl. Karl kommer fra det norrøne ordet karl, kar, mann og opprinnelig fri mann. Karoline har vært brukt i Norge i flere hundre år, og varianter på navnet er Carolyn, Karolina og Karolína.


Navnet er vanlig i den vestlige verden, og har også vært mye brukt av kongelige. Det meste ble skrevet på Islan men noe ble skrevet i Norge, antagelig langt mer enn hva som har overlevd til moderne tid. En nordmann som vi ikke vet navnet på skrev en kort oversikt over de norske kongene, Ågrip (Ágrip af Nóregs konunga sögum). Men hva med å velge et godt og slitesterkt navn ? Et navn som verken topper listene i dag eller i nærmeste fremti men som heller ikke vil gå av moten og forsvinne de nesten tiårene?


Kjent, men ikke trendy - Et slitesterkt og solid navn er et navn som er kjent, men ikke trendy. Jeg tenkte på det, men tror jeg kjenner en hund som heter det. Samboeren liker det ikke heller. Men det er et veldig ok navn ! Navnet er kjent brukt i tre runeinnskrifter fra vikingtiden, som ᛁᚢᚨᚱ (iuar). Dette er ganske få tilfeller, så navnet var derfor antakelig ikke blant de vanligste navnene i Norden på den tiden.


Norrøne navn menn

Ivar var et vanlig navn i Norge i middelalderen. Over 2forskjellige personer med navnet er nevnt i Regesta Norvegica. Men la meg fortelle om en gruppe gutter jeg har kjent siden de gikk i barnehagen.


Ti kriterier spiller inn når du velger navn til barnet ditt Sjekk om du har tenkt på alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg