mandag 12. januar 2015

Flisete negler

Flisete negler

Alltid fri frakt til noen av våre 2butikker, eller ved kjøp på over 500kr. Som medlem skjemmer vi deg bort med masse gode fordeler. Få lekre og perfekte negler uten å forlate ditt eget hus.


Flisete negler

Sprukne, flisete og sprø negler er vanlig, særlig på vinteren, og som oftest ikke noe farlig, men kan også være tegn på sykdom. På engelsk kalles det ”brittle nails”. Forandringer av negler kan også være tegn på annen sykdom i kroppen. De er ikke så flisete og stygge lenger.


Marthe skrev: Jeg har bitt negler før, men nå har jeg sluttet. Jeg sliter med svake negler pluss at jeg får veldig ofte sprekker i dem. Jeg bruker å polere neglene og så ha på neglelakk-forsterker og hvit lakk på tuppene og til slutt blank lakk. Det er mange som sier at det hjelper å drikke melk.


Flisete negler

Bostrøm Jørgensen forteller videre at mange opplever at problemet med flisete negler blir verre på høsten og om vinteren. I likhet med hår, hud og tenner vil også neglens kvalitet variere fra person til person. Negler trenger fukt og pleie,.


At en person har negler som lett fliser seg, kan bare bety at denne personen ikke kan få lange negler – på samme måte som ikke alle kan få langt hår nedover ryggen. Dette har nemlig også med gener å gjøre. Trenger du et godt tips om hvordan bli kvitt flisete negler ? Da har du kommet på riktig sted. På denne siden har vi samlet flere gode kjerringråd mot flisete negler. Matolje og massasje mot flisete negler Matolje, og da spesielt olivenolje, skal ha en gunstig effekt dersom du sliter med flisete negler.


Jeg har så skrøpelig hud rundt neglene som bare fliser seg opp og jeg får småsår som blør litt i hytt og pinevær. Jeg klør også veldig på rundt neglene, noe som bare gjør at jeg fliser meg ennå mer opp. Og det er helt utrolig stygt. Jon Langelan hudlege på Hudklinikken, bekrefter til DinSide Helse at forandringer i neglene kan være tegn på forskjellige sykdommer.


Sunne negler er ensfarget og uten misfarging. Sår og flisete hud rundt neglene, og hvite streker i neglen kan forekomme innimellom, men er ikke tegn på sykdom i seg selv. Sprø og skjøre negler Årsaken til sprø og skjøre negler kan være at neglesubstansen er uttørket.


Grunnen til dette er ofte tørt og kjølig klima i kombinasjon med dårlig beskyttelse. Slik fikser du problemet: Bruk hansker når det er kaldt, og gummihansker når du vasker opp og gjør rent. For ja, du kan file feil og resultatet av det vil ikke bli særlig bra. Fil med skjellagene lukket.


Det er veldig enkelt, men også veldig fort gjort å glemme. Husk: fil fra begge sider og inn mot midten, da unngår du flisete negler ! Blod under neglen har den medisinske betegnelsen: subungualt hematom. Klassiske skader er å klemme fingre i dører eller miste tunge gjenstander på tærne. Vanlige symptomer er blå eller svart negl som oppstår pga klemskade. Det var før å førstærke nåe annat, nemlig mine negler.


Jeg har tidligere nevnt at jeg ikke er så veldig god til å ta hensyn til negler (i ett innlegg om de nye neglelakken). Hvis alle neglene affiseres samtidig, ligger det gjerne en systemisk årsak bak, for eksempel mangelsykdom, indremedisinsk sykdom eller en hudsykdom som affiserer alle neglene (for eksempel psoriasis). Dersom hele neglen fjernes, er det viktig å stelle fint med den nye neglen som i løpet av noen måneder kommer tilbake.


Dersom bare kanten av neglen fjernes, er formålet å hindre at den yttre delen av neglen skal vokse ut igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg