tirsdag 20. januar 2015

Typisk norsk dessert

Hundrevis av forskjellige restauranter. Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. Raskt, enkelt og digg! Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Typisk norsk dessert

Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Svogeren min gifter seg med ei amerikansk dame i august. Tenkte å lage ei kake eller en dessert til kaffen, som gjerne er litt typisk norsk , siden det kommer en del amerikanere i selskapet også. Jeg tenker også på får-i-kål som typisk norsk , likeså sviskegrøt.


Andre alternativ kan være kokt (eller ovnsbakt) laks med kokte poteter og agurksalat, med jordbær til dessert. Svinestek med brun saus og surkål er typisk norsk , til dessert kan du ha rødgrøt. Sv: Typisk Norsk mat? Hadde du hatt litt lengre varsel, skulle jeg slått til og sendt deg en pose med ferdig raspeballmel som er bare til å blande med vann Det skal forresten kokes sammen med kjøtt for å få litt ordentlig smak på - helst noe salt sau synes jeg, da.


Maten er en viktig del av kulturen vår. Den forteller oss noe om hvem vi er, og hvor vi kommer fra. I Norge har matkulturen vært preget av tilgangen på råvarer, klimaet vårt og naturgitte produksjonmetoder. Her får du presentert et utvalg av tradisjonelle norske desserter. Mattradisjoner er en viktig del av kulturarven vår, en arv vi må ta vare på og la oss inspirere av.


Tradisjonsmat kan også kalles det folkelige norske kjøkken, noe alle har et ansvar for å bevare og videreføre til nye generasjoner. Det finnes et enormt antall oppskrifter på tradisjonsmat. Oppskrift på nydelig sitronpai eller lemon meringue pie som amerikanerne elsker. Og det med en grunn! Denne sitronterten er fylt med en herlig frisk og syrlig lemon cur som på norsk kan oversettes til sitronkrem eller sitronsmør.


På toppen ligger et lokk av marengs. Det er typisk norsk å være go det er typisk norsk å være redd og det er typisk norsk å bli påkjørt i et gangfelt. Klasse 4B diskuterer hva som er typisk norsk. De hyler i munnen på hverandre, og klarer ikke å bli enige.


Det er så mye å velge mellom, og de finner ikke noe som de har til felles alle sammen. Men hva er egentlig typisk norsk mat for noe? Hva kjennetegner oss nordmenn? Hva er det egentlig som er typisk norsk ? Få mennesker er vel mer egnet til å fortelle oss det enn Petter Schjerven?


Typisk norsk dessert

Cherry Pie er en typisk sommer dessert , og for mange forbrukere, få ting smaker så godt som et stykke kake på en kveld i juli. Mange kokker har varierende suksess med denne desserten , men fordi ingrediensene er delikat og pirkete, og folk ofte har svært ulike meninger om hvordan den skal smake. Tradisjonen med å avslutte et måltid med noe søtt er noe som følges verden over.


Dessert – oppskrifter. Eksempler på dette er raspeballer, fårikål, pinnekjøtt, lutefisk, smalahove og brunost. Jeg skal lage typisk norsk middag (bor i USA) og lurer på hva som kunne passe som forrett?


Typisk norsk dessert

Hovedretten er laks, så jeg tror jeg vil unngå fisk to forretten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg