onsdag 14. januar 2015

Hovne føtter gravid

På fagspråket kalles dette ødem. Kroppen holder på mer væske, og den voksende livmoren legger stadig større press på blodårene som fører blodet tilbake til hjertet (venene). Slike hevelser forsvinner nesten alltid etter fødselen.


Tyngdefølelse i bena og føttene og ubehag når du går, er åpenbare tegn på væskeansamling. Denne tilstanden i føttene oppstår oftere de siste månedene av svangerskapet.

Har du hovne føtter sier mange at du kanskje er gravid , har skadet seg eller at du har en jobb hvor du står mye oppreist. Men sannheten er at det finnes mange mennesker som har hovne føtter uten å være gravid , har en form for idrettsskade eller en jobb som innebærer mye farting. Eldre og gravide får lettere slike plager enn andre.


Vanligvis er hevelsene forbigående og ufarlige, men hovne ben kan også være symptom på alvorlig sykdom. Gravide er mer utsatt for denne type tilstand da dere ofte hovner opp i hender eller føtter grunnet økt mengde væske i kroppen, som skaper mer overbelastning og trykk der nerven går gjennom. Men ofte finner man ikke en god grunn for hvorfor karpaltunnelsyndrom har kommet.


Dette kan gjøre føttene både bredere og lengre. Skjer dette er endringen i skostørrelse permanent.

De fleste gravide får etterhvert hovne føtter , men samtidig kan jo hovenhet være tegn på alvorlig syksom som svangerskapsforgiftning eller blodpropp. Jeg la for første gang merke til at føttene mine var ordentlig hovne i går ettermiddag, og jeg regner jo med at det henger sammen med varmen. Behandling gjaldt ikke blodtrykket mitt som er bra, men hovne føtter.


Er bra når jeg står opp om morningen (ligger litt høyere med føttene om natten) men efter et par timer begynne føtter å hovne seg. Vanndrivende medisiner virker ikke på føttene. Alle kan få hevelse i beina, også kalt ødem, selv om eldre og gravide er ekstra utsatt for hovne føtter. Når blodet ikke pumpes effektivt nok tilbake fra føttene til hjertet, fører det til oppsamling av blod i beina.


Trykket i blodårene øker, og for å redusere trykket siver det væske ut fra blodårene - og dermed oppstår det hevelse. Hovne bein er en svært. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Overvekt kan også føre til slike problemer, og kvinner kan få hovne ben og føtter på grunn av hormonforandringer når de er gravide eller har menstruasjon. En vanlig sykdom som gir hovne ben er ødem – væskeansamling i vevet. Hevelsen kan også være forårsaket av sykdom. Føttene under graviditet.


Det finnes forskjellige typer ødem.

Det at du legger på deg når du er gravid , kan føre til at ganglaget ditt endres, og noen ganger kan det gi problemer med føttene , for eksempel læraktig hud og liktorner. Hvis føttene ikke gir tilstrekkelig støtte for kroppen, kan det føre til smerter i knærne, hofter og korsryggen. Svangerskapsforgiftning viser seg ved økt blodtrykk, utskillelse av eggehvitestoffer (proteiner) i urinen, hovne hender og føtter , hurtig vektøkning og noen ganger hevelser i ansiktet. Nesten alle gravide får hovne hender og føtter mot slutten av graviditeten, men det har ingenting med svangerskapsforgiftning å gjøre. Jeg har ikke hatt pause fra å være gravid på fem år, sier hun til.


Hos en massasjeterapaut som har erfaring med massere gravide. Det vil si at hevelser i føtter og ankler, hovne bein er nokså vanlig i svangerskapet. Den gravide kroppen holder på mer væske, og den voksende livmoren legger stadig større press på blodårene som fører blodet tilbake til hjertet (venene). Er det vanlig at føttene hovner opp allerede i uke 27? Formen er ellers bra.


Jobber 1 på et kontor. Passer på å bevege meg også. Var på svangerskapskontroll forrige uke og alt så bra. Her er rådene du trenger.


Dette forklarer hvorfor vi kan våkne med hovne fingre og føtter og følelsen av oppblåsthet etter en kveld med mye god mat og drikke. Rask og trygg leveranse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg