fredag 30. januar 2015

Tran baby hvor mye

Lei av lang kø på apoteket? Bestill tran til baby fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Hvem bør egentlig ta tilskudd av omega eller tran ? Hvor mye skal man ta og hva slags vitaminer kan man ta i tillegg? Hva om man ikke liker smaken, finnes det fullgode alternativer? Dette og flere spørsmål får du svar på her.


Barn som ikke får tran , bør gis vitamin D-dråper. Morsmelken er tilpasset barnets behov inntil seks måneders alder og inneholder nok av alle energigivende næringsstoffer, samt vitaminer og mineraler med unntak av D-vitamin. Av denne grunn skal baby fra fire ukers alder gis tran eller D-vitamindråper. Bor i utlandet og her vet de ikke saa mye om tran saa haaper paa raad om norske anbefalinger? De som har barn over mnd) hvor mye gir dere?


Ifølge brosjyren Mat for spedbarn skal babyen ha ml tran fra ukers alder. Deretter skal man gradvis øke til ml til mnd alder, og fra mnd er altså dosen ml. Heldigvis en liten fordel med prematur.


Og ja, det er mye ! Han skal bare ha ml tran fram til han er år gammel. Slapp av kjære deg, det er helt normalt og rutine å få time til begge deler samtidig. Det kommer litt an på hvor mye fisk du spiser, og hvor fet fisk det er snakk om. Pikasol (blå) inneholder mye vitamin E, samme gjør fet fisk, men faren for overdosering er liten.


Virkningene av en eventuell overdosering vil du neppe merke mye til, det er i så fall snakk om lettere og forbigående problemer med fordøyelsen. Hovedforskjellen mellom flytende tran og omega-kapsler er at mens tran lages av fersk lever fra torsk og skrei lages oljen som brukes i de fleste omega-kapsler ved å presse ut olje fra hele småfisk, som ansjos og sardin. Tran er en olje som utvinnes av fiskelever, og som er rik på vitamin A, vitamin D og umettede fettsyrer. Tran har også en høy konsentrasjon av omega-fettsyrer, som sies å ha gunstig helseeffekt på blant annet hjerte og kretsløp, ledd og huden.


Møllers Tran inneholder Omega- som har mange helsefordeler gjennom å bidra til sunn utvikling og hjelpe til å holde deg frisk. Finn ut mer på mollers. Jeg tar store skje daglig. Så vi gjorde rett og slett en vurdering på at vi syntes hun ikke skulle få det allerede fra uker av. Har begynt med tran nå som vi har innført fast føde.


Siden du må spise ganske mye fisk for å få i deg nok vitamin så kan det likevel være lurt å ta tilskudd i form av tran. Tar du en barneskje tran om dagen, får du dekket dagsbehovet for vitamin som er ti mikrogram, sier von Krogh. Ta tran - sånn i tilfelle. MCT olje kan du med sikkerhet bruke med visshet om at den ikke lagres.


Den er sikkert også mulig å ha i kaffen. Kan du ikke forsøke å regne ut hvor mye fettløselige vitaminer du får i deg i løpet av en dag om du inkluderer de slurkene med tran ? Kanskje ikke så lurt om kvelden om du ikke er vant til mye kaffe,men sånn ellers på dagen. Det finnes ingen fasit på hvor mye mat barnet ditt skal spise.


Gratis frakt fra 6kr. Jeg har alltid forsøkt å ta tran i r-månedene, men ble etterhvert litt skeptisk til de ulike produktene: Hvor kom fisken egentlig fra, hvor fersk var egentlig oljen etc. Hvis barnet ditt har gått lenge, er høyt og lavt og spretter rundt det meste av dagen, trenger det mer energi enn et barn som nylig har begynt å gå, og som ellers trives med å sitte stille. Det var vanskelig å vite hva som var bra og ikke, så da jeg kom over reportasjen i Ren Mat tenkte jeg Yes, endelig!


For mye Møllers tran. Ellers i Norden gjelder det samme som for brystmelk: La barnet spise når det gir signaler om at det er sultent. På pakken er det normalt en doseringstabell, som sier hvor mye MME man kan gi barnet ved forskjellige alderstrinn. Det er ikke bevis for at høye doser vitamin D beskytter mot sykdom.


I Norge anbefales det å ta kontakt med helsestasjonen dersom barnet spiser mer enn liter MME om dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg