mandag 26. januar 2015

Amming hvor lenge

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Noe amming er bedre enn ingen, og å amme lenge gir størst fordel. Hvor lenge varer en amming ? Noen er ferdige raskere enn dette, og noen bruker lengre tid i starten.


Du har rett til fri fra jobb for å amme barnet ditt.

Alle har rett til inntil én time ammefri med full lønn, så lenge barnet er under ett år og arbeidsdagen er minst sju timer. Noen har rett til enda mer betalt ammefri, for eksempel hvis du jobber i staten eller kommunen. Pumping er sidestilt med amming. La det gå lengst mulig tid mellom tobakksbruk og amming.


Hvis du røyker eller snuser rett etter at du har ammet, vil det være mindre nikotin i morsmelken når babyen får sitt neste målti enn om du røyker eller snuser før du ammer. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler amming til barn er to år, og lenger hvis mor og barn ønsker det. I noen kulturer har det vært eller er det vanlig å amme barn til fem-–seksårsalderen.


For hvor ofte skal du amme en nyfødt?

Eller hvor lenge skal du amme om gangen? Her får du svar på dette og mye annet du lurer på når det gjelder amming. Skal jeg sitte eller ligge? Du kan selv velge om du vil sitte eller ligge og amme når du har muligheten til begge deler, men det er lurt å lære seg å amme sittende tidlig.


Kosthold for deg som er gravid. Amming og flaskemating. Samtidig som hun oppfordrer til amming , mener hun at det er viktig å unngå moralisme. Ikke alle kan amme, og for noen er morsmelkerstatning det riktige valget.


Dette må møtes med respekt og forståelse. Så lenge bør du fullamme. Hvis babyen er skrubbsulten, trenger den pupp. Men hvor lenge babyen vil die, vil avhenge av om den bare prøver å slukke tørsten, eller om det er julemiddagen den skal fortære.


Mange prøver å veie babyen før og etter måltidet for å sjekke hvor mye babyen spiser. Er det greit at de dier henne til de flytter hjemmefra, altså måneder? Kan det bli for mye for moren, om hun har mange kattunger.


Jeg er hører så mye forskjelling og mange sier at det er viktig å få tømt brystet slik at babyen får i seg den tjukke melka som kommer til slutt.

Etter amming og når brystene er tømt, er følelsen av spreng borte. Ved melkespreng er brystene harde og spente fordi de er fulle av melk og trykket inne i brystene er stort. Dette kan kommet av at det er lenge siden du amma sist, eller at melkeproduksjonen er større enn den mengden melk barnet trenger eller tar.


Barn som får morsmelkerstatning, bør få dette hele første leveår. Fra ett års alder kan du gi vanlig kumelk. I motsetning til morsmelk, som endrer smak etter det du som mor spiser, er smaken på morsmelkerstatning lik hele tiden. Akkurat nå har vi bare masse fordeler og kos med amming , så fortsetter det slik og mini vil ammer jeg gjerne lenge enda Vi sleit masse de første ukene før vi endelig kunne droppe flaske og mme, så kjenner jeg holder litt ekstra på ammingen siden vi jobbet så hardt for den, hehe.


Hun forteller at ingen i hennes nærmeste krets forsto hvorfor hun ammet lenge , og at hun ble møtt med mange reaksjoner. De spurte allerede da han var ett år, om hvorfor jeg fortsatt ammet. Jeg har fullammet snart et halvt år.


Men jeg har masse melk, og lillebærta virker godt fornøyd. Kan jeg fullamme til jeg merker at hun blir mer sulten? Hvordan merker jeg det? Vi har begynt med smakaprøver.


Banan er det eneste hun vil s. Det er jo som anbefalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg