onsdag 21. januar 2015

Rundstykker med kefir

Rundstykker med kefir

Spis frokost og lunsj med ekstra god samvittighet med oppskrift på disse grove rundstykkene. Kulturmjølk gjør at rundstykker og annen bakst blir ekstra saftig og god. Forskjellige frø både inni og på toppen av rundstykkene, gir det lille ekstra.


Av denne oppskriften får du ca. Biola, kefir og kulturmelk. TEMA: SYRNET MELK I BAKING OG MATLAGING. Syrnet melk egner seg spesielt godt til baking, fordi melkesyrebakteriene i syrnet melk påvirker stivelsen i mel slik at den tar opp mer væske. Saftige og grove rundstykker med syrnet melk - perfekte til frokost, lunsj eller kveldsmat.


Rundstykkene egner seg også godt til frysing. Se flere oppskrifter på smakfulle rundstykker her. Denne oppskriften er laget av Trond Moi. Varm kefirmelk og vann fingervarmt.


Rundstykker med kefir

Rør gjæren ut i litt av væsken og bland resten i. Tilsett olje, salt og valnøtter. Arbeid inn sammalt og siktet rugmel og hvetemel til deigen blir seig og smidig. Hold eventuelt igjen litt av hvetemelet. Deigen må ikke bli for fast.


Den syrnede melken gir også noe ekstra til smaken, og sammen med havregryn blir disse rundstykkene halvgrove, luftige og deilige. Oppskriften gir rundstykker. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! I disse rundstykkene har jeg blandet alt sammen kaldt. Det er en veldig enkel oppskrift men de ble utrolig gode på smaken. Har gjort det samme med en bolledeig tidligere og de ble også utrolig gode, oppskriften finner du her inne.


Med denne grunnoppskriften kan du lage både rundstykker , baguetter eller horn. De kan godt fryses ned og er perfekte å ta frem når du har lyst på noe ekstra godt eller en variasjon i matpakken. NO: Mange rynker på nesen når de finner ut at kefir er tilsatt bakterier, men visste du at melken også inneholder alkohol? Ellen Kathrine Ulleberg, som er ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for meieriprodukter, forteller til KK.


Topp gjerne rundstykkene med frø som linfrø eller sesamfrø. Teknikken med kaldheving kan brukes til de aller fleste typer gjærbakst, både søte og salte varianter. I dag vil jeg dele oppskriften på luftige og grove rundstykker med havregryn. Disse hjemmebakte rundstykkene er perfekt både til frokost, lunsj og nistemat for store og små.


Matpakke­ rundstykker med loppefrø. Det enkle er ofte det beste sies det, og jammen har de rett! Enklere rundstykker skal du lete lenger, og jeg må ærlig innrømme at det kommer til å bli flere av denne varianten fremover. Elt deigen med kjøkkenmaskin. Undeveis i eltingen tilsettes smør og egg.


Rundstykker med kefir

La deigen heve til dobbel størrelse. Slå deigen sammen, ta den ut på et melet bakebord og rull i to pølser. Pensle med egg og strø på. Bland det tørre i en bakebolle, hell i smør og melk.


Elt med kjøkkenmaskin i minutter. Underveis i eltingen tilsettes egg. Justér om nødvendig med mer mel. Bak ut og form til rundstykker.


Sjokoladekake med kefir er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne. Sett alle på samme bakebrett. Se også oppskrift på Konfektkake i langpanne, som er en basert på en lignende oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg