tirsdag 13. januar 2015

Tapas for barn

Først noen tips for å unngå kaos på tapasbordet: Det er lett å lage alt, alt for mye når det kommer til tapas. Regn omtrent 5g – 6g mat per hode, og topp heller opp med rikelig med godt brød eller foccacia om du skulle være redd for å lage for lite mat. Disse deilige soppbollene er et fint alternativ til kjøttboller, både i smak og konsistens.


Passer perfekt i en god tomatsaus. Utmerket når du skal ha en kjøttfri middag, lunsj eller som vegetarisk alternativ på tapasboret.

Typisk for tapas er en blanding av oliven, smakfulle oster og småretter som melon med spekeskinke. I hjemlandet Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til aperitiffen før middag. I mange andre land har tapas blitt en egen kokekunst der restauranter serverer forskjellige spanske småretter som til sammen blir et helt måltid.


Med tapas på menyen vil du som vert få muligheten til å være gjest i ditt eget selskap! Forbered det meste før gjestene kommer, eller be gjestene ta med seg en rett hver. På den måten kan man stresse ned og bare kose seg når det er tid for mat.


Koldtbor buffet eller tapas – kjært barn har mange navn.

Her får du gode ideer til hvordan du kan lage en imponerende buffet til den store dagen. For spanjolene er tapas like mye en sosial samværsform som mat, og de snakker ofte om å gå en runde tapas. Dette innebærer at de tar seg et glass med noe godt å drikke, og en tapasrett eller to på ett ste før de vandrer videre til et annet sted. Hjelp meg med enkle oppskrifter som kan lages i forveien og bare tas opp av fryseren. Kylling biter med tikka masala.


Skal lage små kjøttboller. Et lite ostebord med litt kjeks til. Her finner du mange matoppskrifter :) Endel av oppskriftene er også uten egg og melk. Jeg har små gutter på og år.


Eldstemann har allergi mot egg og melk og jeg har brukt mye tid på å finne ut av hvilke typer mat han kan spise som han vil ha. Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter.


Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her.


I Norge bruker mange tapas om all festmat hvor gjestene sjøl kan sette sammen sin egen tallerken, og begrepet har langt på vei erstatta ordet koldtbord.

Visste du at tapa betyr lokk på spansk, og at fenomenet tapas kommer av at spanjolene i gamle dager la småretter på toppen av sherryglassene sine for å holde fluer og andre plageånder unna? Uansett, dette er vår anmelders tips til topp tapas i Oslo! Sjekk ut disse stedene i Restaurantguiden fra Osloby.


Slipp barna løs på kjøkkenet! La barna lære å lage mat med nettstedet MatStart. Her finnes det enkle, gjennomarbeidede oppskrifter på frokoster, etter skoletid-retter, middager og kosemat. Mange tenker at det må være fryktelig mye arbeid å lage i stand en tapas -anretning, men det trenger det ikke å være hvis du er litt smart.


Eller skal vi kanskje si smart og lat? Flere av gjengangerne i en tapas -anretning trenger nesten ikke noe arbeid på kjøkkenet i det hele tatt - de skal bare anrettes. Le Monde i Markensgate tilbyr gjestene ekte spanske tapas.


Sommertid kan du sitte på vår uterestaurant og nyte våre spennende retter, samtidig som du kan følge det pulserende livet i Markensgate. Tapas skal nytes litt etter litt gjennom hele kvelden, i ekte mañana stil. Og dersom du vil gjøre det enda enklere for deg selv, kan du arrangere tapas -kveld hvor alle gjester tilbereder og tar med seg en rett eller to, så deler dere på arbeidet og kanksje får noen nye ideer og tips fra hverandre.


Les også typisk andalusisk gatemat. Vi har samlet en rekke enkle og sunne middagstips til barn , som tar kort tid å lage. La gjerne barna være med på å lage maten. Tapas er super mat å servere til mange og mye kan gjøres ferdig på forhån og du kan gjøre det så lett eller komplisert du selv vil.


Hvorfor ikke invitere venner og familie på et deilig målti der du kan være sikker på at alle finner noe de liker? Her har vi samlet fjorten oppskrifter på tapas , kombinasjonen kan du skreddersy helt. Allt fler upptäcker tapas. Den spanska plockmaten är även en favorit hos barnen – därför har vi samlat våra bästa recept för familjens läckraste tapaskväll.


Vad sägs om små potatispizzor, smörslungade haricot verts eller läckra kycklingvingar – buffalo wings?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg