onsdag 28. januar 2015

Bake søtpotet

Prøv fajita med en mild smak av søtpotet, blomkål og ristede solsikkefrø. Vi har et greit forbruk av søtpotet , men vi har det enten i ovnen i små biter, eller lager stappe. Som regel det siste, for da lager vi (Jon) en gedigen porsjon slik at vi har i to-tre dager.


Men i går lagde vi (Jon) altså bakt søtpotet for første gang. Det var min bestemmelse, eller ordre. Og det er så enkelt å bake søtpotet !

Hvis du kvier deg litt for å sette igang, er det muligens fordi ovnsbaking tar litt tid. Skal du for eksempel lage bakt søtpotet i ovnen på vanlig vis, tar det fort én hel time før den er ferdig. Men med dette trikset, kan du lage bakt søtpotet på minutter. I tillegg inneholder søtpotet A-vitamin, betakaroten, antioksidanter og C-vitamin, skriver KK.


Du får med andre ord i deg viktige næringsstoffer ved å spise en sabla god grønnsak til middag. Akkurat hvor lenge du må bake søtpoteten før den er ferdig, varierer fra potet til potet. Har du lyst på en liten kveldsrett nå som sommerkveldene er lyse? Denne bakte søtpoteten er et nydelig valg.


Med avokadokrem og litt tomatsalat blir dette en smaksrik rett servert sammen med litt spekeskinke eller som tilbehør til kjøtt eller fisk fra grillen.

Bakt potet er godt, men bakt søtpotet er bare helt fantastisk! Den er svært allsidig, full av A-vitaminer og utrolig god i smaken. Ikke minst er det en svært enkelt rett å lage. Herlighet da jente!


Dette så fabelaktig ut! Fordi søtpoteten er søt i smaken passer det supergodt med sterke krydder som kajennepepper og chili. Urter som timian og rosmarin er også bestevenner med søtpotet. Sitron- eller limeskall er også gode smakstilsettere. Muskatnøtt og søtpotet er et must.


Søtpotet er fantastisk å bake i ovnen sammen med urter. Oppskrift på bakt søtpotet. Søtpoteten er sunn, har en sterk og fin farge og en sødmefylt smak. Hopp til hovedinnhold. Legg søtpotet , rødløk og knust hvitløk utover i en passende langpanne.


Lurer du på hva du kan lage med søtpotet ? Høsten er på vei og butikkene er stappfulle av søtpoteter. Det synes jeg er kjekt det! Bakt søtpotet med krydderstekte kikerter Lise Finckenhagen lager vegetarmat.


Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering.

Den er søt (…), den er saftig, og den hjelper godt å binde kaken sammen. Selv om gul potet er sunt, er søtpotet en vitaminbombe! RAE (vitamin A), mot dagsbehovet (for kvinner) som er 7RAE.


Aller først: Du kan også bake kikertene og grønnkålen i ovnen, se oppskrift på det her. Jeg tok det i en panne fordi søtpotetene sto fortsatt i ovnen. Sett ovnen på 2grader, prikk et par hull i søtpotetene, og gni dem inn med litt olje, og legg dem i ovnen på bakepapir eller i en ildfast form. Ideen blei praktisert, oppskrifta blei delt HER på bloggen og søtpotetpizza har sida då våre en populær pizzahit.


Søtpotetpizza er faktisk min nummer mest populære oppskrift på bloggen! Salget av søtpotet har eksplodert de siste par årene. I fjor meldte Godt. Det er ikke rart at folk elsker søtpoteten – i tillegg til den kraftige, flotte oransje fargen, smaker søtpotet kjempegodt. Etter iherdige forsøk med sprø søtpotet var det nærmest en seier når mannen satt i sofaen i går og skrøt av hvor gode og sprø søtpotetene jeg hadde laget var.


Endelig fikk jeg det til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg