fredag 16. januar 2015

Barnevern bekymringsmelding

Barnevern bekymringsmelding

Du kan velge å melde inn saken anonymt, slik at verken barnevern eller foreldre vet hvem som melder. Bekymringsmelding for privatpersonar. Er du uroa for eit barn eller ein ungdom?


Slik kan du som privatperson ta kontakt med eller sende ei bekymringsmelding til barnevernet. Hvis du sender inn en falsk bekymringsmelding til barnevernet, risikerer du at den du har rettet meldingen mot vil anmelde deg til politiet. Og så blir det opp til politiet å vurdere om straffelovens regler er brutt. Hvem kan sende bekymringsmelding ? Både privatpersoner og offentlige instanser kan sende bekymringsmelding til barnevernet. Den som melder trenger ikke å vite med sikkerhet om barnet er utsatt for omsorgssvikt.


Det vil være barneverntjenestens jobb å undersøke og vurdere om barnet har behov for hjelp. Et foreldrepar har saksøkt den tidligere barnehagen sin for å ha sendt en bekymringsmelding til barnevernet. Melde fra til barnevernet ( bekymringsmelding ) Melde fra til barnevernet - offentlig ansatt.


Klikk her for bekymringsmelding for private personer. Som offentlig ansatte må du levere skriftlig bekymringsmelding , og du har ikke mulighet til å være anonym. Du må gjerne konsultere barneverntjenesten i forkant dersom du ønsker råd og veiledning på hvordan du skal skrive meldingen før du leverer den.


Hvis du er bekymret for om et barn får god nok omsorg, bør du melde fra til barnevernet. Din bekymringsmelding kan være viktig for barnet eller ungdommen det gjelder. Du trenger ikke være sikker på at noe er galt før du melder fra.


Har du en magefølelse på at barnet ikke har det bra, bør du kontakte barnevernet. Barn og ungdom kan selv ta kontakt. Barnevern og foreldreveiledning. I de fleste saker kommer bekymringsmeldinger inn fra enten familie, arbeidsgivere, helsepersonell, skole, barnehage eller andre offentlige instanser. Når barneverntjenesten mottar en bekymringsmelding , igangsettes en undersøkelsessak etter barnevernloven § 4-3.


Det er vanlig å frykte at man kanskje overreagerer eller overtolker signaler. Er du bekymret, skal du melde fra uansett. Mange lurer på om dette ikke er alvorlig nok, eller om en melding kan skape unødvendige problemer.


Barnevern bekymringsmelding

Konto: Bruk mottatt faktura ved betaling. Kontonummer på faktura krever kid-nummer. I hvert fylke skal det være en nemnd – fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker.


Departementet kan bestemme at flere fylker skal ha felles nemnd. Fylkesnemnda avgjør saker som reises av kommunene, jf. Slik leverer du en bekymringsmelding. Aldri send bekymringsmeldinger per e. Her kan du lese meir om barnevern.


Barnevern bekymringsmelding

Vestvågøy, Flakstad og Moskenes har fra 01. Når barnevernet får en bekymringsmelding om et barn, vurderes det om meldingen skal gå til undersøkelse eller ikke. Undersøkelse innebærer å finne ut hvordan barnet har det hjemme og hva slags hjelp barnet eventuelt har behov for. Vesterålen barnevern er et regionalt samarbeid mellom kommunene i Vesterålen. Noen ganger ser vi at barn ikke får den omsorgen vi mener de burde hatt.


Og noen ganger føler vi selv at vi svikter og ikke greier å håndtere våre egne barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg