tirsdag 13. januar 2015

Gravid lavt stoffskifte

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppsøk fastlegen med en gang du er blitt gravid , råder han. Og gravide kvinner både kan og skal ta medisiner for stoffskifte , i samråd med lege.


Dersom du allerede tar tabletter for lavt stoffskifte , er det vanlig å øke mengden når du blir gravid. Lavt stoffskifte , hypotyreose, når du er gravid , har en rekke mulige skadeeffekter og skal behandles. Behandlingen er enkel og prognosen er god.

I tillegg kan lavt stoffskifte gi svangerskapsforgiftning, lav blodprosent hos fosteret, spontanabort, lav fødselsvekt og hjertesvikt hos fosteret. Det er ikke farlig å bli gravid dersom man har et godt regulert stoffskifte. Gravide som får lavt stoffskifte under svangerskapet skal henvises til spesialist. Symptomer kan være angst, irritabilitet, rask puls, hjertebank, uforklarlig vektnedgang, økt følsomhet for varme.


Dersom skjoldbruskkjertelens celler blir svekket av betennelsen, kan symptomer for lavt stoffskifte opptre, slik som utmattelse og lav energi, svakhet, uforklarlig vektøkning, økt følsomhet for kulde. Høyt eller lavt stoffskifte. Skjoldbruskkjertelen øker normalt i størrelse hos gravide , ved jodmangel vil den øke ytterligere. Tyreoideahormonene produseres i skjoldbruskkjertelen.


De øker oksygenforbruket og basalstoffskiftet i de fleste vev og er nødvendig for normal vekst, utvikling og funksjon i en rekke organer.

Har en frisk og fin datter og ett relativ problemfritt svangerskap og ingen plager I forhold til stoffskifte. Jeg har også lavt stoffskifte. Jeg er også gravid og har lavt stoffskifte. Ved sist måling, for to uker siden, var TSH på 2. Fikk telefon fra fastlegen en uke etter blodprøven, hvor han ba meg øke dosseringen med.


Har ny time hos ham på mandag, for første svangerskapskontroll, og tar ny prøver da. Dette hormonet heter thyroxin. Sykdommen kan bli alvorlig dersom den ikke behandles. Den kan gi en rekke symptomer. Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge.


Og lurer på om ubehandlet lavt stoffskifte kan føre til at fosteret også kan få lavt stoffskifte. Jeg tror jeg har hatt lavt stoffskifte hele livet. Min mor mener hun også hadde lavt stoffskifte etter at hun fødte meg. Hun fikk ingen behandling under graviditet eller etter. Jeg tok heller ikke levaxin da jeg var gravid med min sønn.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Struma, knuter eller kreft i thyreoidea forekommer også.

Det viktigste med lavt stoffskifte og graviditet er å måle TSHen tidlig, slik at en kan justere opp dosen med levaxin tidlig. Post partum tyreoiditt rammer kvinner det første året etter fødsel, vanligvis de første 2-månedene. Gravide med klart lavt stoffskifte som fastlegen ikke klarer å justere til normalt nivå skal henvises sesialist (sykehus) for å få korrigert verdiene og for å få fulgt graviditeten med ultralyd (fostertilveksten etc). Gravide kvinner med dårlig metabolsk kontroll av hypotyreosen bør også følges av endokrinolog og gynekolog.


Thriithyrodinon (tror det skrives sånn) før du forsøker å bli gravid. Det er viktig at du føler deg vel med kroppen din, da er det lettere å bli gravid. Mange med lavt stoffskifte sliter for å bli gravide , og i følge min ivf-lege er det viktig å ha dette under kontroll fordi stoffskifteproblemer kan gjøre det vanskeligere å bli gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg