tirsdag 13. januar 2015

Når starte med smokk

Når starte med smokk

Ekstra myk smokk øker sjansene for at barnet tar smokken! Med Philips Avent smokker kan du trøste barnet ditt når som helst. Vi tar godt vare på de små. Skadelige midler er selvfølgelig forbudt i vår nettbutikk! Gratis frakt, rask levering og dagers returrett.


Stort utvalg av parfymer, sminke, hårpleie, ansiktspleie, dusjsåpe og mye mer! Verken Når vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken! Når begynte dere med smokk ? Barnet trenger ikke bruke den samme tungebevegelsen eller gape like høyt når det suger fra smokk eller flaske, og kan da få problemer med å ta puppen igjen. Derfor bør barn helst ikke sovne med smokk i munnen.


Smokken kan også hjelpe deg å avgjøre om barnet kun er irritabelt eller gråter fordi det er sultent. Prøver du å gi smokk når barnet er sultent, vil smokken raskt bli avvist! Mange er sene med å slutte med smokk , men når de blir så store må man tenke på tannstilling. Sønnen min var år da han sluttet, men når tannlegen fortalte han at han kunne få rare tenner så sluttet han på dagen. Han brukte kun smokk litt om kvelden når han skulle sove da, fra 3-års alder.


Det kan hjelpe med kosebamser og koseteppe. Det enkleste vil være å fjerne smokken ved leggeti slik at barnet ikke våkner opp på natten og begynner å lete etter smokken. Når man skal slutte med smokk på nattestid kan det. Jeg ga begge mine smokk fra starten av.


Med nr en prøve jeg mye, kjøpte ulike typer snokk og ga henne igjen og igjen. Gjorde det i håp om å finne en måte å få henne til å sove på. Hun ble aldri særlig interessert i smokk , men likte etterhvert å ha den når hUn skulle sove en dupp. Snakk sammen om å slutte med smokk.


Med tanke på tannstillingen, anbefaler Aanderaa å starte avvenningen i god tid før barnet fyller tre. Hun mener det er lurt å forberede barnet godt, fremfor å satse på en brå avvenning hvor smokken plutselig forsvinner. Det ser bare ufattelig idiotisk ut å kjøre slalåm med smokk.


Da syns jeg det er verre når barn flyr rundt med smokk i trampolineparken. Filip fikk smokk dager gammel pga såre pupper, så kunne ikke fungere som sutt. Han bruker den bare litt innimellom, har egentlig ikke sansen for smokk og førstemann fikk ikke. Vær bevisst på hvilke situasjoner barnet får smokk i allerede fra starten av.


Det er opp til dere som foreldre å lage gode smokkvaner for barnet, og begrense bruken, råder helsesøsteren. Særlig når barnet er fylt to år, bør man begrense smokkbruken. Da har barnet fått de fleste tennene og skal lære å snakke, sier Asbjørnsen.


Når de nærmer seg året har de faste sovetider og spiser fast føde, har flere interesser og trenger ikke smokk på langt nær så mye som når de er små babyer. For mange små er smokken en fast følgesvenn de første årene. Det er den som hentes frem når de er slitne, triste eller skal sove, og en gang i blant fungerer nok sutten også som propp for foreldrene når det passer best at barnet er stille. Den andre grunnen er at sugeteknikken er annerledes- Hvis du er sår och har vondt når du ammer bør du i hvert fall få hjelp til at barnet tar bedre tak før du introduserer smokk. Når det er sagt kan man bruke narresmokk med fornuft og bare tilby en del av dagen da barnet er som mest urolig og inget annet hjelper.


Ofte gruer foreldre seg like mye som barna til den dagen det er slutt på smokken, men ofte går det å slutte med smokk overraskende lett. Noen foreldre ønsker at barna skal slutte brått og uten noe forvarsel. De forteller for eksempel på morgenen at i kveld skal du legge deg uten smokk – nå skal du slutte. Starte med smokk til to-åring?


Jeg tviler på at smokk vil fungere til en toåring, men prøv! I alle fall hvis det er sånn at du ikke har lyst til å slutte helt med ammingen, men ønsker å bestemme selv når puppen skal frem. Barn bør helst slutte med smokk i toårsalderen.


Når starte med smokk

Barn over tre-fire år bør ikke bruke smokk. Barn får sin første innkalling til tannlege når de er rundt tre år gamle. Dette kan være en fin anledning til å sjekke bittet og tannbuen.


Her er det slutt på smokk rett før de fyler tre. Syntes ikke noe om barn som går med smokk i tide og utide. Fra de er rundt året holder det med smokk i sengen og kansje i bilen. Smokk kan gjøre det lettere for barnet å sovne. Selv om barnet sovner lettere med smokk i munnen, kan du kanskje også lettere våkne igjen når smokken faller ut av munnen.


Når starte med smokk

Les mer: Jesper Juul: – Farvel til smokken! Ulemper ved smokk – Vær obs på bruk av smokk de første ukene i forhold til amming. Se starten av artikkelen.


Og husk det at selv om du begynner med sminke, så er det lurt å starte i det små. Ta på deg litt mascara, det er greit, og begynn med å bruke det når du skal pynte deg f. Når det gjelder barbering av leggene, er det bare bedre jo lengre tid det går før du begynner med slik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg