torsdag 26. juni 2014

Svangerskapsuke 17

Svangerskapsuke 17

I begynnelsen av uken er fosteret uker gammelt, og den raske veksten fortsetter. Stadig mer av bruskskjelettet. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Fosteret er ikke etablert noen rytme ennå, om man kjenner noe avhenger blant annet av om man har vært gravid før og morkakens plassering. I uke -trenger man altså ikke å være bekymret, men heller ta det som en bonus om man kjenner noe. Dersom man har morkaken på fremre vegg, vil man kjenne liv senere enn om den ligger på bakre vegg.


Lungene er delt opp i lapper som i sin tur er delt opp i bronkier. Bronkiene forgrener seg så videre -ganger i stadig mindre grener til de blir bittesmå funksjonsdyktige lungeblærer (alveoler) de siste ukene før fødselen. For jeg kan ikke si at bloggen har vært helt som planlagt etter at jeg ble gravid. Om tre uker er jeg halvgått i svangerskapet, og her kommer første gravidoppdatering - i alle fall slik en gravidoppdatering bør være.


Se på dem som veiledende – barn utvikler seg forskjellig også før fødselen. Anlegget til lungene er allerede utviklet, men lungene er langt fra å være modne og funksjonsdyktige. Jordmor vil følge opp alle prøvesvar. Vi henviser deg til tidlig ultralyd i uke dersom du har rett til fosterdiagnostikk. Videre henvises alle gravide til rutine ultralyd på sykehuset, denne undersøkelsen er i svangerskapsuke -19.


Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vekt og lengde: Tallene for vekt og lengde som du finner i uketekstene, er gjennomsnittligtall basert på aktuell litteratur.


Svangerskapsuke 17

For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Svangerskapsuke - mor Uke 15. Ukene i et svangerskap telles normalt fra siste menstruasjon. Dette kalles også mors uker, i motsetning til fosterets uker som telles fra selve befruktningen, og er omtrent lik mors uker minus to.


Fagpanelet anslo at ultralyd i svangerskapsuke - kan oppdage ca av tilfellene med felles morkake, med ca falske positive. Vi inkluderte åtte studier som hadde sett på diagnostisk nøyaktighet for påvisning av strukturelle avvik ved ultralydundersøkelse i svangerskapsuke - sammenlignet med svangerskapsuke - 19. Plutselig gikk det enda en uke, og jeg er uker på vei i dag! Jeg følte jeg skrev om at jeg var inne i svangerskapsuke i går, så tiden går umåtelig fort for tiden.


Fredrik og jeg hadde den koselige stunden i går før vi skulle gå i seng. Er du under år vil du få tilbud om klamydiatest. Kanskje vifter det litt med tærne også. Slik trener det på sine reflekser. De blivende tennene dannes nå bak knoppene som allerede er utviklet for melketennene.


Et fettlag begynner så smått å dannes under huden. I svangerskapsuke griper barnet, sparker og suger. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå.


Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Hos jenter dannes det eggceller – på ett tidspunkt er det millioner av dem! Ultralydundersøkningen som legen gjør i svangerskapsuke -er den vanligste formen av fosterdiagnostikk og er frivillig.


Med ultralyd kan du undersøke og beregne barnets størrelse ut i fra det bestemte omtrentlige fødselsdatoen. Her kan du regne ut din termindato). Allerede nå kan du begynne å snakke koselig til den lille. Mange blir tette i nesen fordi svangerskapshormonene gjør at slimhinnene hovner opp.


Svangerskapsuke 17

Du grugleder deg sikkert også til ultralyden som normalt er i neste uke. Ikke bestem deg for verken det ene eller det andre på forhån uansett hvilke erfaringer venninnene dine eller moren din har hatt. Epidural kan være et veldig godt hjelpemiddel for mange, så ikke bry deg om at noen mener det gir status å føde uten smertelindring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg