tirsdag 3. juni 2014

Sivilstand cv

Lag CV og last ned. Det vanligste er å være redd for at CV -en blir for kort. Men den kan bli for lang også. Hvis CV -en din ukritisk lister opp informasjon på tre sider eller mer, begynner arbeidsgiver å skumlese – og den viktige informasjonen kan forsvinne i havet av detaljer. Samboeren min var på jobbintervju for en tid tilbake og ble spurt om hvorfor han hadde skrevet ugift på CV ´n - siden han var samboer.


Er man ikke ugift når man er samboer?

Hva skulle han skrive ellers da? Dersom de kun har lagt inn de alternativene du refererer til, så må de ta skylden for at svarene blir unøyaktige selv. Sivilstand cv De fleste får symptomer på hudsykdomme.


Spørsmål En farmasøyt spør RELIS om det er noen dokumentasjon på inntak av nattlysolje mot eksem hos små barn , og hva som eventuelt er. En CV står for Curriculum Vitae og skal inneholde informasjon om hvilken utdanning du har, din arbeidserfaring og andre relevante erfaringer som verv i frivillige organisasjoner. Etter at du har lest denne guiden kan du bruke vår CV mal for å få en profesjonell CV på kort tid.


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp sivilstand i ordboka. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget.

VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes. Man skal vel helst ikke le av søkerne til en stilling, men jeg kan ikke nekte for at vi mer enn dro på smilebåndet. Jeg får nok heller også godta å bli anklaget for å være uprofesjonell, men det ble selvfølgelig helt uaktuelt å ta vedkommende inn på intervju - vi hadde jo aldri greid å holde maska. Gå direkte til vår CV -mal.


En CV -mal vil hjelpe deg med å få til en riktig og logisk struktur på dokumentet. Arbeidsgivere som leser titalls eller kanskje hundrevis av CVer fra kandidater for en potensiell jobb ønsker å finne kandidater med den rette erfaringen raskt. Det er derfor viktig å ikke ha en for kreativ CV -design. En CV skal naturlig nok være ryddig, oversiktlig og ikke minst leservennlig.


Dessuten kan du droppe å skrive CV eller Curriculum Vitae øverst, som en slags overskrift. Bruk plass til ditt eget navn, og skriv det med stor skrift, råder Gisle Hellsten. Antall barn kan også være spesifisert, og da blir sivilstand synonymt med familiestatus.


For eksempel: gift uten barn. Arbeidsgivere bruker i snitt sekunder på hver CV og søknad. På under minutter. Så spørsmålet er derfor om du vil at disse sekundene skal vies til utseendet ditt, eller kvalifikasjonene og erfaringen din. CV -en din skal gi arbeidsgiver ei kortfatta oversikt over hvem du er, hva du kan og hva du har gjort så langt i livet ditt.


Arbeidsgiver får kanskje inn mange søknader og kan ikke bruke mange minuttene på hver enkelt CV.

Derfor bør du lage en ryddig, leservennlig CV som gir et positivt inntrykk av deg. Du kan godt bruke en ferdig mal. Det finnes mange maler på hvordan en CV skal se ut. Den mest vanlige måten å sette opp en CV på er omvendt kronologisk.


I en CV beregnet for jobb i finansbransjen bør du ha med følgende hovedpunkter: Personalia Navn, adresse, telefonnummer, mailadresse, fødselsdato og sivilstand. En CV må ikke forveksles med selve søknaden, disse to skal utfylle hverandre og sendes arbeidsgiveren sammen. Videre mener Dokken at en god CV -skriver får frem det viktigste og relevante på en enkel og kortfattet måte. Mange har lyst til å fortelle fryktelig mye. Personlig synes jeg en CV som er mer enn to sider betyr at man ikke har tvunget seg til å få frem det mest vesentlige.


Hvordan skrive en god CV. CV er normalt første skrittet i prosessen med å lete etter ny jobb. Har du en fullstendig og oversiktlig CV vil dette være til god hjelp, både med å skrive en god søknad og forberede deg til intervjuet.


Endring av sivilstand. Blir sivilstanden din endret, ved at du eksempelvis blir samboer, gifter deg eller blir skilt, må du melde fra til NAV. Dette fordi den andre partens pensjon eller inntekt kan ha betydning for beregningen av pensjonen din.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg