tirsdag 24. juni 2014

Sår på nesen

Sår på nesen

Basalcellekreft oppstår ofte i ansiktet, spesielt på nesen eller ytre øre, hvor solpåvirkningen har vært mest uttalt. Plateepitelkreft viser seg ofte ved at det oppstår et sår som ikke vil gro. Tørr nese og økt skorpedannelse i nesen kalles også rhinitis sicca.


Sår på nesen

En behandling med fokus på å fuktiggjøre slimhinnen vil kunne begrense plagene. På apoteket har de en nesespray som er mykgjørende, den er egentlig for allergikere som blir tørre og såre i nesen men den er kjempegrei for oss andre også. Slimhinnene blir såre om vinteren, og tørr inneluft (særlig om du jobber på et sted med aircondition) gjør at man tørker inn i tillegg. Sår på nesen som kommer igjen og igjen Hei! Denne siden omhandler sår rundt munnen.


Forkjølesessår er svært smittsomt. Eller har hunden din sår på nesen ? Sårskader på hund bør tas på alvor! Hunder risikerer alltid å få sår og skader. Som oftest er sårene små, og du kan pleie dem og få dem til å gro av seg selv.


Men av og til er man uheldig og er nødt til å kontakte veterinær. Ta alltid sår på hund og sårskader på alvor. Pass på så du ikke blir gående med vondt i nesen over lengre ti ta heller kontakt med en kliniker og få diagnostisert årsaken til smerten – på denne måten får du gjort de nødvendige endringene så tidlig som mulig før det får sjansen til å videreutvikle seg. Symptomene er at jeg alltid er sår i ene neseboret, og det danner seg en skorpe i såret. Neseblod er heller ikke uvanlig, og neseboret bruker å bli tett.


Min datter er nå år og sliter med et sår som til stadighet dukker opp på nesen. Han er en innekatt, men vi går av og til tur med han. Han har fått et sår på nesen som kommer og går, og det kan av og til blø.


Jeg har en maine coon som snart er ett år. Tror det kommet av at han har så tør nese. Min kone har i mange år vært plaget med skjemmende sår på og i området omkring nesen.


Sårene varierer i hissighet og bryter ut på forskjellige steder i nevnte område. Sårene er ikke smertefulle og hun prøver å skjule de med dekkstift. Hun anbefaler kremen Avène Cicalfate, som også fungerer bra på dagtid siden den trekker fort inn i huden. Mentholatumsalve er også en sikker vinner. Mentolen kan få deg til å føle at nesen åpner seg, i tillegg til at den fukter og pleier.


Sår på nesen

Ellers så er jo både saltvann og nesespray gode følgesvenner gjennom forkjølelsen. Nå har jeg hatt et sår i nesa i to tre uker, og det nekter å gro. Nå ble jeg i tillegg skikkelig forkjølet så hele nesen kjennes ut som den skal brenne bort. Hvordan får man slike idiotiske sår til å gro litt fortere? Finnes det noe å smøre på ? Kviser: Akne er en vanlig årsak til kroniske hudplager på nesen.


Har hatt en bittelite sår på nesen i flere månder. Ikke skorpe på , bare liksom litt åpent. Men det vil ikke gro!


Sår på nesen

Du risikerer mange små skader dersom du piller nese på feil måte, skriver det danske nettstedet Videnskab på sine sider. Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft). Det blør ikke heller.


Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg