fredag 27. juni 2014

Begynnende forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Begynnende forkjølelse

Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte. Heldigvis finnes det gode råd og produkter som kan hjelpe mot plagene. Begynnende forkjølelse - kjerringråd. Symptomer på forkjølelse er rennende tett nese, kanskje også med hodeverk og feber.


Det sies at hvis man prøver å behandle en forkjølelse så varer den i bare dager, mens hvis man ikke gjør noe med den så varer den i en uke. Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte. I og med at jeg var skeptisk da jeg prøvde det, vil jeg si at det ikke bare kan avfeies med placebo.


Begynnende forkjølelse

Samtidig skal vi huske at forkjølelsen ikke gikk helt vekk. Jeg er altså ikke overbevist, men villig til å prøve videre. Kjente i går kveld at en forkjølelse kom snikende. Prikket i nesa, det ene neseboret tett. Har vært tett i hpodet og i nesa i dag, kanskje litt småfeber.


Er alene med ungene noen dager og skal begynne å jobbe til mandag ette. Ingefær er en medisinplante som blir brukt mot en rekke plager som oppblåsthet, hodepine og forkjølelse. Den vil kunne hjelpe å knekke forkjølelsen fordi den inneholder sesquiterpener som er virusdrepende. Den har også smertedempende og beroligende egenskaper, og hjelper å holde luftveiene åpne.


Noen andre gode råd? Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Dette gjelder spesielt de aller yngste og eldste. Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Er formen derimot ordentlig rufsete, så er det oftest best å stå Sover, sier Nicolai Skarsgår lege og daglig leder i Hjemmelegene.


Vanlige symptomer er nysing, snufsing, tett nese, kløende eller sår hals, hoste, hodepine, og trøtthet. Barn har 6-forkjølelser for året, mens voksne har ca. Kneet er som du sier, ustyrt med to menisker, kiler som ligger mellom leddflatene fra lårbeinet og skinnebeinet. Det vanligste er at det er den som sitter inn mot midtlinjen som blir skadet, og i din alder er oftest er disse skadene en del av slitasjebildet i kneet.


Denne type plager fra menisken. I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. En forkjølelse er gjerne relativt ufarlig, er vanligvis noe man går og brygger på i lengre tid og går over av seg selv i løpet av en uke eller to. At du føler at du begynner å få en forkjølelse tyder bare på at du er klar for Birken.


Jeg skal løpe halvmaraton til søndag, men merker at jeg begynner å bli forkjøla. Foreløpig er symptomene så svake at jeg bare merker at jeg er littegranne tett i nesa om natta, sånn at jeg må puste med munnen, og jeg kjenner det så lite i halsen som det er mulig, men det er sånn at jeg merker at. Dette kan være forkjølelse , influensa, bihulebetennelse, bronkitt eller lungebetennelse.


Begynnende forkjølelse

Det er ikke nødvendigvis noe i veien for å trene lett med en forkjølelse , så lenge man føler seg i form til det. Men hvilken behandling kan man få? Det er som oftest et virus som er årsaken til disse infeksjonene og det betyr at antibiotika ikke hjelper.


Og hva hjelper best for hvem? Typisk er det at den starter samtidig med eller like etter en alminnelig forkjølelse og fortsetter som en plagsom krillehoste. De første dagene med forkjølelse kommer det kanskje opp en del slim med hosten, men så blir det mer og mer en plagsom tørrhoste (”krillehoste”).


Begynnende forkjølelse

Opphostet består mest av skum og tynt spytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg