torsdag 26. juni 2014

Koke poteter hvor lenge

Koke poteter hvor lenge

Hvorfor kan ikke timeren på kjøkkenet også være en pyntegjenstand? Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Legg potetene i kaldt vann og en anelse salt så de nesten dekkes.


Kok opp, og kok så på svak-middels varme så det småputrer i en halvtime-tre kvarter (kan ta opptil en time om poteten er stor). Hvor mange stjerner vil du gi denne oppskriften? Helt basic framgangsmåte for å koke poteter , er å skylle potetene godt, så koke opp rikelig med vann og en liten teskje salt i en kjele, tilsette potetene og skru ned varmen. Hvordan koke poteter til perfeksjon?


Vannet skal småputre, ikke fosskoke etter at du har hatt potetene oppi, sier Neumann. Sammen med kokken Charlotte Mohn Gaustad undersøkte vi hvor lang tid det tar å koke potene som kommer ferdig vasket i poser fra Bama. Tenkte å lage ordentlig middag i dag, poteter , gulrot og kjøttkaker.


Disse har oppgitt koketid utenpå pakken. At kjøttkakene er fra Fjorland får heller være. Men når skal jeg hive gulrota oppi til potetene? Den skal vel ikke koke like lenge ? Liker ikke at den er på grensa til mos, må være litt tyggemotstand også. Mange tror potetene blir ødelagt av å koke i 2-timer.


Men så lenge du holder det beskyttende potetskallet kompakt så kan de putre timevis i gryta helt til pinnekjøttet er mørt. Vips, så har du kjøtt og poteter ferdig samtidig! Dermed kan du kose deg med familien fremfor å holde styr på grytene.


Koke poteter hvor lenge

Etter minutter her er potetene fortsatt harde. Alle råd jeg leser og hører om sier minutter. Må stå nesten time her før de blir ordentlig kokt.


Jeg koker de alltid like lenge som potetene slik at de blir myke, men de skal jo egentlig ikke være myke, så derfor lurer jeg på hvor lenge de egentlig skal koke ? Hvor lenge skal gulrøtter egentlig koke ? Jeg liker dem ikke harde, men jeg elsker dem når de er myke. Men tenkte jeg skulle koke dem i. Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. BabyxForumet er livet.


Har kun nypoteter i. Dette vil legge til smak for kjøttet av roten selv. Seske vannet med salt før du får det til å koke og legge til poteter. Du kan også smake andre urter og krydder før du legger til poteter. Equinor bør vurdere kjernekraft framfor landbasert vindkraft til sin elektrifisering.


Hva starter jeg med og hvor lenge. Skal gratineres med ost. Fyll den bakte poteten med strimlet skinke, litt ost og en klatt smør eller rømme, og den er et måltid i seg selv, eller du kan ha den bakte poteten som tilbehør til alle slags typer kjøtt. En bakt potet smaker ekstra godt til en perfekt stekt biff!


Det er veldig lett å koke poteter. Klikk på linken for å se hvordan. Oppskrift på potetstappe finner du.


Nordmenn har tatt poteten til sitt hjerte, men den er også elsket og flittig brukt i flere andre land. Amerikanerne bruker den gjerne til sine mashed potatoes, mens øst-europeerne inkluderer den i sine gryteretter. Lie holder seg til anbefalingene fra Godfisk, minutter for første 5gram, åtte minutter for neste 5gram.


Det å koke poteter er ikke akkurat rocket science, men et par triks gjør så du enklere får et snasent resultat. Vi synes dette er i overkant lenge , og foretrekker å la den koke omtrent ti minutter for det første halvkiloet, fem-seks minutter for de neste 5gram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg