onsdag 25. juni 2014

Bakte poteter i folie

Bakte poteter i folie

Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Bakte poteter skal ikke i folie …. Pakker du poteten i folie slipper ikke dampen ut og poteten blir kokt. En potet som skal bakes, skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv.


Bakte poteter i folie

Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer. Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat.


Her har vi tilsatt rødløk som karamelliserer seg inne i foliepakke og setter en deilig, søt smak på potetene. Forvarm ovnen til 2grader. Skjær et kryss i potetene.


Gni dem inn med litt salt og olje, da blir skallet sprøtt og smakfullt. Du kan gjerne pakke i folie , men da blir skinnet mykt, og poteten fuktiere inni og mindre luftig). Om jeg skal lage bakte poteter i ovn, har jeg masse salt i langpanna og legger poteten opp saltet. Ikke folie eller noe rundt poteten.


Jan Vardøen gir deg oppskriften på bakte poteter i TV-serien Matlyst. Her skal det ikke vær folie på potetene og skallet skal spises. Bakt potet gjør seg godt som tilbehør til biff, helstekte stykningsdeler av okse, og grillmat. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet. Med eller uten aluminiumsfolie?


Dette er en smakssak. Man kan bake poteter i folie på en enkel måte ved å legge de på glørne, og ved hjelp av godt tilbehør kan man lage ett lite måltid av det hele. Jeg har her samlet ett godt utvalg av tilbehør til bakte poteter og her skulle det være noe for enhver smak.


Grilling av poteter - Poteter har mange variasjonsmuligheter på grillen. Her er enkle tips som tar den bakte poteten til et helt nytt nivå! Dropp folie rundt potetene. Det gjør bare at skallet blir mykt og seigt.


Det kan være lurt å prikke potetene med en gaffel før du baker dem, slik at de ikke sprekker på grunn av trykk. Pensle potetskallet med litt olje. Pakk poteten i folie og bak den i ovnen på 2grader i omtrent en time. Du kan også bake dem i glørne på grillen, det går raskere (men bruk gjerne dobbelt lag folie ). Kjøpte bakt potet i folie og skulle tilberede den igår.


Hva gjorde jeg galt? Jeg skulle vel ikke ha pakket den ut av folien og kokt den først for dere. Da får du fine melne poteter med sprøtt skall. Har du tett folie rundt så blir potetene kokt, da dampen ikke slipper ut.


Bakte poteter i folie

Folie som brukes i storhusholdning lufter og fungerer litt annerledes enn vanlig alu. Del opp fire folieark - x cm. Ha en porsjon poteter (3-små eller oppdelte poteter ), et laurbærblad og en god spiseskje olje i hver pakke.


Dryss over revet sitronskall, salt og pepper og brett sammen kantene. Bak små mandelpoteter eller amandine- poteter i folie i ovnen i minutter. Legg potetpakkene på rist i stekeovnen og stek ved 200°C i ca. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.


Bak i ovnen i minutter til poteten er myk tvers igjennom. Flere oppskrifter med bakte poteter. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.


Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg