onsdag 19. juni 2019

Øyekatarr symptomer

Øyekatarr symptomer

Man blir vanligvis bra av seg selv i løpet av to til fem dager, skjer ikke dette finnes det behandlinger som kan hjelpe. Symptomer på øyekatarr. Ofte begynner en bakteriell eller viral øyekatarr med en følelse av at man har noe på øyet, og lett svie, kløe og tåreflod. Man kan våkne opp med igjenklistrede øyne grunnet puss, særlig ved bakterieinfeksjon.


Etter 1-dager smittes ofte det andre øyet. Man har som regel ikke smerter ved en øyekatarr. Personer med allergisk øyekatarr opplever perioder med røde og rennende øyne samt plagsom kløe i øynene. Tårevæsken er ofte tykkere, mer slimet, enn vanlig.


Ofte reagerer de med øyekatarr med ubehag på sterkt sollys eller annen kraftig belysning. Det er typisk at begge øynene rammes ved en allergisk øyekatarr. Derfor er det viktig å lære å identifisere symptomene og årsakene til øyekatarr hos hunder.


Øyekatarr symptomer

En hund setter seg selv i fare ved å få denne infeksjonen. Rosa øyne kan virke både katter og hunder. Det første du bør gjøre ved symptomer på øyekatarr å vaske barnets øye med saltvann. Hos de minste barna skyldes øyekatarr et virus, og dette smitter lett blant barnehagebarna ved at de klør seg i øyet og tar på leker eller hverandre, sier Tor Rosness, daglig leder av Legemiddelhåndboka. Det må være opp til barnets foresatte å avgjøre om et barn som har symptomer på øyekatarr , skal undersøkes av lege.


Folkehelseinstituttet opplyser at det ikke er grunnlag for at barn med symptomer på øyekatarr må holdes hjemme frem til undersøkelse eller behandling med øyedråper er starter opp. Dersom barnet har en kraftig øyekatarr med mye pussdannelse, bør barnet på grunn av fare for å smitte andre barn, være hjemme inntil pussdannelsen avtar. Ved mild øyekatarr som kommer samtidig med en forkjølelse holder det å rense øyet med rent vann.


Øyekatarr symptomer

I de fleste tilfeller er det slett ikke nødvendig med øyedråper, sier Ivar Halvorsen som er spesialist i allmennmedisin og leder i Rogaland legeforening. To typer Øyekatarr viser seg ved rødhet på det hvite i øyet, kløe og irritasjon. Dersom du bruker kontaktlinser og får symptomer på øyekatarr. Dette kan være begynnelsen på keratitt, som krever behandling.


Slutt å bruke kontaktlinser i minst uker. Ved øyebetennelse hos spedbarn, spesielt de første leveukene. Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Vanligvis går øyekatarr over av seg selv etter et par dager, men noen ganger kan et rødt øye være tegn på mer alvorlige øyeproblemer, som for eksempel grønn stær (glaukom), hornhinnebetennelse eller en infeksjon i øyelokket. Rennende, røde eller såre øyne er vanlige symptomer på øyekatarr.


Øyekatarr symptomer

Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Et annet klart symptom på øyekatarr er at man blir lyssky. Hunder elsker å være i solen – det gir dem varme og lys – men de vil unngå det hvis de har øyekatarr. På grunn av følsomheten i øynene (for eksempel lyset), vil hunden din nekte å gå utenfor.


SYMPTOMER PÅ ØYEKATARR. Dersom det i tillegg kommer hvitt eller gult puss fra øynene som gir skorper på øyelokket når du sover, er det mest sannsynlig en bakteriell infeksjon. Grønn stær, eller glaukom, kan oppstå når trykket inne i øyet blir for høyt og over tid skader synsnerven. Det første symptomet på grønn stær er små blindsoner i utkanten av synsfeltet, som blir stadig større.


Om morgenen kan øyevippene være klistret sammen, så du har vanskeligheter med å åpne øynene. Hvis betennelsen skyldes virus, spesielt herpesvirus, kan betennelsen spre seg til hornhinnen. Hvis dette skjer, får du smerter, lysskyhet og sløret syn. Ved milde til moderate symptomer kan barn gå i barnehage. Bakteriell konjunktivitt er smittefri ett døgn etter behandlingsstart med antibiotika.


Ved kraftig øyekatarr med rikelig pussdannelse eller påvirket allmenntilstand bør barnehagebarn holdes hjemme inntil bedring. Smitterisiko i nærmiljø og barnehager kan reduseres ved god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg