torsdag 20. juni 2019

Symptomer på spontanabort

Spontanaborter kan skje så seint som 22. Hyppige symptomer på spontanabort er i følge Netdoktor. Blærebetennelse og feber er dessuten alarmsignaler som du bør ta alvorlig og være oppmerksom på. Din graviditet kan dog unntakelsesvis være over uten synlige tegn på abort.


Symptomer på spontanabort

En spontanabort kan gi følgende symptomer : Blødninger: Blødningene kan være små eller store. Husk at mange kvinner med normale svangerskap også får småblødninger i de første ukene (første trimester). Men en spontanabort uten symptomer kan også skje senere i svangerskapet. Noen ganger dør fosteret uten at noen symptomer på abort oppstår.


Dette heter missed abortion. Graviditetssymptomene kan bli svakere og helt fraværende. Denne type spontanabort kan avdekkes på ultraly og måling av HCG-nivået i blodet viser fallende verdier. Noen som har gått gjennom en spontanabort som kan beskrive hvordan det gikk for seg? Hadde mensen siste uke i november og i midten av desember kjente jeg symptomer på graviditet som stikninger i livmor og ømme pupper.


Noen uker senere kom kvalmen, samme kvalme som jeg hadde i forri. Vanlige symptomer på spontanabort. Et vanlig symptom på spontanabort kan være blødning og noen opplever at graviditetssymptomene forsvinner, dette kalles truende abort.


Det er sjelden at abortsymptomene er helt fraværende og at den gravide ikke merker noen ting. Begrepet er også kjent som missed abortion (MA). Symptomer på spontanabort De aller første symptomene på en spontanabort er nemlig svært diffuse. Tidlig i svangerskapet er det så å si umulig å merke med mindre du tester deg samme dag som du forventer mens, og får positiv graviditetstest, sier jordmor ved Hjemmejordmor i Bergen, Annhja Nielsen.


Ved symptomer på tidlig spontan abort , det vil si før 12. Hos de fleste som aborterer tidlig har fosteret vært dødt i en periode, og hos noen har det aldri vært utviklet noe foster. Det er vanligvis vanskelig å si noe om årsaken til spontanabort i hvert enkelt tilfelle. Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme. Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen.


Selv om det kan være vanskelig å tenke slik der og da, er det også viktig å huske at en spontanabort som regel skjer av en grunn. Som oftest skjer tidlige spontanaborter fordi det rett og slett ikke er liv laga. Noe kan være galt med fosteret, og da rydder naturen ganske enkelt opp på egenhån sier Nielsen. Svangerskap som går til grunne før 22.


Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Mange har uskadelige småblødninger tidlig i graviditeten. Men også i denne situasjonen bør du bli undersøkt av legen din. Tidligere ble kvinner med truende spontan abort innlagt til avlastning på sykehus. Har lest om så mange som har mistet både i uke 1 og 12!


Synes ventetiden til uke går utrolig. Angående om konsistensen på det som kommer ut kan forandres ved p-pillebruk, får noen andre svare på (jeg har aldri merket noen endring selv). Hvis du har en katt som er gravid , være oppmerksom på tegn og symptomer på feline spontanaborter for å sikre velferden til din katt og ungene hennes. Enhver type utflod i en drektig katt er unormale og ofte en indikasjon på at en abort er oppstått.


Symptomer på at svangerskapet ikke utvikler seg normalt vil vanligvis komme rundt uke 6. Kvinnen kan oppleve smerter i magen, evt. Hvis egglederen sprekker vil kvinnen bli meget syk, få sterke smerter, bli blek, rask puls og fallende blodtrykk. Jeg er i uke og tenker også av og til tanken, (jeg hadde sa i pp1). Samtidig prøver jeg å ikke tenke så mye på dette, og si til meg selv at denne gangen skal det gå bra.


Studien kan ikke bevise at om man prøver på nytt rett etter spontantaborten, vil man lykkes. Men funnene tyder på at man ikke trenger å ta hensyn til de tradisjonelle rådene om at man må la være å prøve de første månedene etter en spontanabort , sier seniorforsker Enrique Schisterman til Reuters health.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg