fredag 21. juni 2019

Rød i underlivet

Noe så voldsomt også. Brochmann Har man aldri hatt underlivssopp som kvinne, tilhører man de heldige utvalgte. For sopp er dessverre like irriterende som det er vanlig.


Kløe, svie og smerter i underlivet hos kvinner kan ha mange årsaker. Vi skal se på noen av de vanligste årsakene som legen din gjerne vurderer på kontoret.

Når man snakker om underlivet snakker man egentlig om to ganske ulike deler med forskjellig biologi, nemlig de ytre og de indre kjønnsorganer. Når jeg ser meg i speilet, er de indre kjønnsleppene hovne og røde, og øverst ved overgangen kan jeg se et par sprekker som ser ut som små sår. I tillegg er jeg rød og ru på innersiden av de ytre kjønnsleppene, og det svir. Det er også vondt når jeg går på toalettet. Kløe i underlivet er plagsomt.


Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.

Jeg vasker meg forsiktig med imitimvask verandre dag og når jeg er ferdig på do då tørker jeg meg ikke så veldigt hart. Jeg har vert hos legen og hun sa at det ikke var en infektion. Legen sa ikke hvordan jeg skulle få vekk denne rødheten.


Ved godt stell av intimområdene, holder man på den gode og myke følelsen i underlivet. Til tider kan tørrhet, soppinfeksjon eller små lekkasjer oppstå, og her finner du tips til hvordan ulike plager i underlivet hos kvinner og menn kan lindres og behandles. Soppinfeksjon i underlivet er noe svært mange kvinner opplever og kjennetegnes ved svie og kløe i skjeden.


Utfloden er ofte tykk og litt klumpete som mange beskriver som cottage cheese-lignende. Man får kjøpt reseptfrie soppmidler på apoteket. Dette er den hyppigste seksuelt overførbare sykdommen i Norge og rammer særlig. Kommer underlivet ditt i kontakt med et stoff det ikke liker, kan huden flamme opp med et rødt, kløende utslett, ofte også fulgt av små blemmer. Gjør det enkelt, dropp produkter du mistenker at forårsaker utslettet og hold deg til parfymefrie såper når du vasker underlivet.


Enhver kvinne vil sannsynligvis oppleve underlivsplager minst én gang i livet. De vanligste symptomene er utflo lukt, kløe, smerte og underlivssvie. Disse symptomene fører til at det er vanskelig å sitte stille, du kjenner stadig at noe ikke er helt som det skal der nede.


Utslett i underlivet kan ha flere ulike årsaker.

Våre hudleger tilbyr utredning og behandling av alle vanlige årsaker. Kjønnsvorter: Kjønnsvorter skyldes en infeksjon i huden med såkalte Papillomvirus. Tørre, røde og hovne slimhinner. Sårhet ved samleie.


Endringer i utflod. Slimhinnen kan bli tørr, rød og hoven. I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet. Det arter seg som hissig rødhet på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen.


Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod. Den siste tida har jeg hatt et ømt punkt i underlivet. Hei jeg er en jente på 14. Så så jeg at det var en rød klump. Det kjennes nesten litt ut som et myggstikk, men det er det ikke.


Et gjør vondt når jeg kommer borti. Mange kan oppleve at det plutselig oppstår kløe, svie og til og med utslett i underlivet. For mange oppleves det ekstra ubehagelig på grunn av at det er et intimt område som gjør at man føler det er litt tabu å snakke om.


Opplever du at det klør og svir i underlivet ? Da kan det være du har fått en soppinfeksjon. Mange ulike årsaker kan ligge til grunn for sopp, blant annet varme og fuktig badetøy, men det finnes heldigvis enkle og effektive egenbehandlingsråd. Nevner i tillegg at jeg også har en flekk i hodebunn, i øret og på et kne med eksem.


Har fått kortisonkrem for eksemen i underlivet , men synes ikke det hjelper. Lurer på om noen som kan gi meg noen tips. Blir utrolig fort sår i underlivet når jeg og kjæresten har sex, eller altså, etterpå. Jeg blir fort våt og blir veldig våt, så er ikke det som er problemet heller.


Tror heller ikke det er sopp, for dette kan komme når vi ikke har hatt s. Behandling mot sopp i underlivet hos barn. Om barnet først har fått sopp i underlivet , bør dette behandles relativt raskt. Wollen mener at den beste behandling mot underlivssopp er å eliminere kontakten med urin og avføring.


I perioder bør barnet gå uten bleie, slik at huden kan “luftes”, tipser barnelegen. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg