torsdag 6. juni 2019

Foster uke 28

Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Kroppen din gjør seg klar til amming. Du har kanskje merket at brystene dine er blitt litt større, og at det noen ganger lekker litt fra dem? Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Foster uke 28

Du er nå over i tredje trimester, og vil kanskje kjenne at fosterbevegelsene blir annerledes. Inne i magen din har fosteret trolig åpnet øynene for første gang. Fra sjuende måned avhenger veksten av evnen til å produsere insulin. Insulin gjør at sukker fra blodet kan trenge inn i fettcellene, og når sukkeret har kommet inn i cellene, stimulerer insulinen stoffskiftet slik at det produseres proteiner og sukker.


På denne måten bidrar insulinet til at det bygges opp litt kroppsfett. Dermed blir barnets kropp stadig rundere. Barnet ditt har mer enn. Dette er siste uke i andre trimester. Fra denne uken regnes ikke barnet som ekstremt prematur lenger.


Foster uke 28

Lungene fungerer, men barnet vil fremdeles ha behov for pustehjelp om det fødes nå. Drømmer du om ditt barn som nå er uker gammalt? Kanskje er det slik att ditt barn drømmer om deg!


Uke begynner mandag 6. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Rhesus er en gruppe antigener (protein på celleoverflaten) som sitter på røde blodceller. Personer som har slike antigener på sine røde blodlegemer, kalles rhesus positive, mens de som ikke har dem, kalles rhesus negative. Det kan skje at en rhesus negativ kvinne bærer på et rhesus positivt foster.


Babyen er nå rundt centimeter lang og veier ca kilo. Babyhjertet slår mellom 1og 1slag i minuttet. Skjelettet er mer kompakt, men fortsatt mykt og bøyelig. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet.


I denne delen av svangerskapet er det ikke uvanlig å oppleve hudforandringer, som røde prikker i ansiktet, på overarmene og på overkroppen. UL av foster iløpet av svangerskapet. Gravid uke og 28. Både tidlig og nå nylig (er i uke nå).


Fikk beskjed om at barnet hadde noe stort hodet (da i uke 24), og at fosteret var stort generelt så måtte ta glukosebelasting. Denne testen var ok. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster. Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt. Nå er de fleste organer anlagt.


Hodet begynner å få rette proporsjoner i forhold til resten av kroppen. Fosteret er nå uker gammelt. Det produseres fett under huden til fosteret, dette brukes som energikilde og har en isolerende virkning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg