torsdag 13. juni 2019

Medisin mot akne

Medisin mot akne

Tabletter mot akne bør ikke brukes under graviditet, særlig ikke i første tredjedel av svangerskapet. Alle legemidler mot akne som tas som tablett krever resept fra lege. Antibiotika som hemmer bakterienes proteinsyntese. Behandlingstid ved bruk av antibiotika mot kviser varierer fra person til person, men det er ikke uvanlig at en kur varer i en periode på 2-måneder.


DERMATOLOGISKE MIDLER, Midler mot akne , Midler mot akne til lokal bruk (D10A) – Anatomisk terapeutisk kjemisk legemiddelregister (ATC) – Felleskatalogen. Akne er en hyppig hudlidelse – av ungdom og yngre voksne i alderen – år er affisert (). Ny forskning de siste årene gitt økt kunnskap om aknetilstandens patogenese og dermed muliggjort utvikling av bedre behandling. Hundre tusener av pasienter verden over bruker dette daglig med fantastisk effekt. Per dags dato er det ingen andre akne medisiner som kan måle seg med isotretinoin i forhold til effekt og varighet.


Fra nå er det ingen reell kur for akne , noe som betyr at tilstanden kan begrenses og kontrolleres, men ikke behandles 1. For mildere tilfeller kan en hudrutine introdusert to ganger om dagen være gunstig, mens mer alvorlige symptomer vanligvis forvaltes ved bruk av reseptbelagte antibiotika og ulike aktuelle behandlinger. Det finnes flere medisiner på markedet som har påvist god effekt mot kviser. De fleste av disse akne behandlingene er reseptbelagte, og fås enten i form av tabletter eller kremer. Duac: En svært effektiv akne gele som inneholder de aktive ingrediensene klindamycin og benzoylperoksid.


Medisin mot akne

Det tilbys i dag mange medisiner som kan behandle huden din i løpet av noen måneder, og enkelte av disse medikamentene kan til og med bestilles på nett. Differin gel og p-pillene Zyrona og Diane. Dette gjelder både kviser med hovedvekt av hudormer, og betente kviser. Retinoider motvirker dannelse av mikrokomedonene som er utgangspunktet for akne , og kan kombineres med annen behandling.


Moderat til uttalt akne. Systemisk behandling (tablettbehandling) Noen ganger er det ikke nok med lokalbehandling eller det er for store partier å smøre daglig. Da er medisiner i tablettform mer effektive. Tetracyclin, eller Oxytetracycline som medisinen heter i Englan er den mest foreskrevne behandlingen mot akne og rosacea i Norge.


Medisin mot akne

Medikamentet kommer i form av antibiotika tabletter og både bekjemper og fjerner bakteriene som skaper betennelse i huden. Jeg måtte bruke medisiner mot akne (isotretinoin), laser er bedre når man har behandlet problemet og kun har arr og ujevn hud å fjerne, er i hvert fall det jeg har lest meg opp om. Acne Management er et serum som inneholder virkestoffer kjent fra naturmedisin.


Flere av disse virkestoffene har dokumentert effekt og skal faktisk kunne gi resultatet i løpet av få dager. Dette produkter virker for øvrig også forebyggende. Tidlig behandling av kviser er viktig for å unngå arr.


Majoriteten har lett akne som kan behandles med lokalbehandling, men hos mange er det ikke tilstrekkelig. Med moderne akne behandling vil de fleste oppleve rask og god effekt. Reseptbelagte medisiner mot kviser reduserer talgproduksjonen, og har en anti-bakteriell effekt. Isotretinoin kapsler er en veldig effektiv behandling mot alvorlig kviser (flekker).


Denne medisinen kan imidlertid ha alvorlige bivirkninger, så den må foreskrives og overvåkes av lege. Hvis du er ute etter informasjon om dette, kan du lese isotretinoin gel (Isotrex). Et av de vanligste midlene mot alvorlig akne heter isotretinoin, virkestoffet i medisinen Accutane. Dette er som regel den mest effektive medisin for akne. Men den kommer også med en rekke bivirkninger som hodepine, tørre øyne, lepper og dårlig nattsyn.


Det hjelper best mot det vi kaller papulopustuløs akne. Det vil si de ”røde” prikkene og verkebyllene man får som del av kviser. Det er mindre effektivt mot hudormer. Når man bruker tetralysal bør man alltid bruke en akne krem samtidig som motvirker resistens i huden (basiron, epiduo eller lignende).


For de fleste oppnås komplett fjerning av akne med en enkelt kur. Ved klart tilbakefall kan en forlenget kur vurderes, med bruk av samme dagsdose. Fordi bedring av akne kan observeres opptil åtte uker etter avsluttet behandling, bør ny kur først vurderes etter dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg