onsdag 5. juni 2019

Saus til kjøttpudding

Saus til kjøttpudding

Slik lager du kjøttpudding til hele familien. Brun saus passer til kjøttkaker, medisterkaker, benløse fugler, kjøttpudding , steik og andre typisk norske retter. Se oppskrift og video. Serveres med kokte poteter, brun saus og kokte grønnsaker. Brun smør og mel lys brunt, ikke bruk for sterk varme!


Saus til kjøttpudding

Spe med varm utblandet buljong. Smak til med salt og pepper. Litt sukkerkulør setter farge på sausen. Tips: En skvett fløte, rømme eller brunost oppi vil gi en ekstra god saus. Og for dere med små barn: kjøttpudding faller som regel godt i smak hos de yngste.


Det minner jo ganske mye om kjøttkaker! LES OGSÅ: Oppskrift på mors kjøttkaker. Kjøttpudding er undervurdert! Jeg har sagt det før og sier det igjen: Amerikanerne kan det der med god mat og jeg vet at de gjerne bruker gode sauser til kjøttpuddinger i USA.


Hjemmelaget kjøttpudding er veldig godt og enkelt å lage. Server sammen med en fløte saus eller kålstuing og gode poteter. For meg skal en kjøttpudding være saftig, god myk konsistens og en deilig skorpe. I tillegg skal den skal være godt krydret. Smelt smør, og bland med mel.


Tilsett vann, kalvefon fløte og soya. La sausen småkoke i ca. Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca. Stek ved 1grader i ca.


Server med kokte poteter, brun saus og kokte grønnsaker. Kålstuing eller ertestuing er også godt tilbehør til kjøttpudding. Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding.


Den skulle være surret eller pakket i bacon, og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål. Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte, eller som en grov potetstappe. Tips: Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det, bytt ut bacon med spekeskinke, eller smør den. Bestill nå og betal ved utsjekking. La kjøttpuddingen hvile i ca.


Det er flere sauser som fungerer til en kjøttpudding , men jeg synes at soppsaus passer best til denne. Saus til kjøttpudding. Enkel og smakfull oppskrift på brun saus med buljong eller kjøttkraft. Perfekt til kjøttkaker, kjøttpudding , stek og mange andre typisk norske retter. Til hverdagsmiddagene er det ofte prinsippet man tager det man haver som gjelder.


Kom til å tenke på at det var det fryktelig mange år siden jeg hadde spist og fant ut at det måtte jeg lage til en forandring. Og takket være matvarekjedenes tilsynelatende endeløse prisdumping på kjøttdeig, er det nettopp denne ingrediensen man ofte ender opp med å kokkulere middagen utifra. Ta en titt på ulike sauser som passer til kjøtt og fisk.


Brun saus er fast følge til all farsemat – kjøttkaker, kjøttboller, karbonader, kjøttpudding. Helt til jeg prøvde første gangen, trodde jeg at det var skikkelig arbeidsomt og kanskje litt vanskelig også å lage, men det er det altså ikke. Jeg lagde den uten vannbad.


Skal ha kjøttpudding til middag i dag. Jeg pleier å blande medisterdeigen med fryste grønnsaker og steke i form i ovnen. Serverer med hjemmelaget potetmos, brokkoli og brun saus med løk.


Saus til kjøttpudding

Jeg er veldig glad i mat som lages fra bunn, men innrømmer at jeg kjøper ferdig medisterdeig og bruker posesaus til dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg