tirsdag 4. juni 2019

Vondt i nedre del av magen

Du har altså i vel uker nå hatt kortvarige smerter i nedre del av mage, mye luftplager og oppblåst mage, samt løs avføring. Det oppstod etter et måltid tungt fordøyelig mat, og har deretter vedvart. Disse plagene høres ikke farlige ut. Det er selvfølgelig plagsomt, men har vart i relativt kort tid.


Når det er sagt, så er det jo veldig vanlig å ha vondt i magen , både på høyre og venstre side.

Derfor kan det være litt vanskelig å oppdage at det er akkurat blindtarmbetennelse en har. Har også vært på do nok til at jeg vet at det ikke er stappfullt av mat der for å si det sånn eller gass. Har også fått en slags smerte i nedre del av ryggen på høyre side. Har markert området der det gjør vondt å presse med blått, og der det er gult er der det gjør vondt i ryggen (selvfølgelig bare på baksiden, hehe). Du forteller om smartere i nedre del av magen , som kommer etter at du har hoppet mye, for eksempel på volleyball-trening.


Slike smerter i magen kan ha ulike årsaker, og komme fpga alt fra betennelser i magen , galleblæren, fordøyelsesbesvær og forstoppelse osv. Men det kan også skyldes at tilstander fra underlivet.

Hvor gjør det vondt ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Har du smerter over hele magen ? Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Av og til skyldes magesmerter sykdommer i organer som ligger i brystet, for eksempel hjerteinfarkt eller lungebetennelse, eller sykdommer ellers i kroppen, for eksempel diabetes. Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Divertikler kan også oppstå i spiserøret, magesekken og tynntarmen, men de er vanligst i tykktarmen, ofte i den siste delen av tarmen.


Det vanligste symptomet er magesmerter i nedre del av magen , som regel på venstre side. Jeg hadde sex uten beskyttelse i helgen som var(ca. uke siden), og jeg har nå fått sme. Jeg har lenge hatt sex, men nå begynner jeg å få vondt i min nedre del. Utfloden min forandrer seg og jeg har hatt vondt i nedre del av magen. Hei Jeg har hatt vondt i høyre del av magen i et par dager nå, og begynner å lure på hva det kan være.


Først trodde jeg det var en strekt muskel, siden det kjennes ut som det. Men det gjør ikke vondt når jeg trykker på punktet det er vondt , så jeg tror ikke det er en strekt muskel likevel, siden. Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen.

Flere frykter at det er noe galt med eggstokkene, men dette skyldes som regel tarmen som også ligger nederst i magen. Smerter i nedre del av magen. Verking i nedre del av korsryggen – ofte som et belte over ryggen eller som en stor sirkel i nedre del av korsryggen. Vanligste årsakene til vondt i korsryggen. Derfor må forebygging og behandling tilpasses individuelt og sees i et helhetsperspektiv.


De fleste av oss opplever magesmerter fra tid til annen. Kanskje du var fullstendig utsultet da du kom hjem og kastet i deg litt for mye mat litt for raskt, eller kanskje du har hatt en svært stressende uke og kjenner at magen er litt ekstra urolig. Det gjør vondt når jeg beveger på meg og bøyer meg, blåser magen opp.


Ligge på høyre side er ubehagelig. Når hoster, kjenner jeg det nykker litt, men det gjør ikke veldig vondt. Min lege sendte meg til CT og den tok jeg for dager siden, tirsdag.


Brukere har fått hjelp mot bl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg