torsdag 27. juni 2019

Kylling i karri oppskrift

Hel kylling , kyllingfilet, kyllingvinger, kyllingbryst, eller kyllingpai? Finn forslag til enkle og raske matretter som smaker herlig i en travel hverdag her. En nydelig rett til grillkvelden din!


Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en enkel og god oppskrift på den velkjente indiske kyllingretten. Perfekt hverdagsmiddag for hele familien.

Husk at det finnes milde og sterke varianter av karri , så her kan du tilpasse etter smak. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris. Jeg har aldri i mitt liv vært imponert over noens oppskrift enn det jeg ble da jeg lagde kylling curryen din!


Jeg spurte mannen om den falt i smak for i min munn så danset det masse ulike smaker! Den populære matbloggeren Ina-Janine Johnsen har gitt ut kokeboken Mat på bordet – fra morgen til kvel som består av 1hverdagsoppskrifter med alt fra frokostpannekaker til smakfulle paier, samt fristende desserter og bakverk. Hun mener at god og hjemmelaget hverdagsmat ikke trenger å være vanskelig.


Det er ikke nødvendig å spise dårlig mat fordi man har liten tid til. Om en bruker en hel kylling som utgangspunkt, fileter eller lår, så er det sausen som er hovedattraksjonen her.

Vi lager av og til karri selv hjemme, men bruk gjerne ferdig karripulver, karripaste eller en blanding. Og samtidig om man ikke skulle har kokosmelk når oppskriften ber om det, vil det funke med vanlig fløte. Om du småkoker den i en halvtime eller time så har det ikke så mye å si. Da eg posta oppskrift på rødbetalat og italiensk salat var dei fleire som etterspurte kylling i karrisalat. Oppskriften er laget av Olav Birkelan hobbykokken.


Denne påleggsalaten er supergod på baguetter, brødskiva, knekkebrø lomper, wraps med eller uten anna pålegg, gjerne med litt grønt på. Træ dem på trespyd og stek dem i panne (i smør og olje) eller på grillen. Saus: Hakk løken i så små biter du vil ha. Stek den gyllen i smør og olje på middels varme. Finhakk eller knus hvitløken og ha den i. Mens løken steker ha på karri slik at smakene kommer ordentlig godt fram.


Denne kyllingformen med fløte og smak av karri er en sikker vinner på middagsbordet for både store og små. Surr karri i smør i en kjele. Og det beste er at den lager seg nærmest selv. Server salaten i en matboks eller fyll den i pitabrød. Bruk bare olje og smør hvis du ikke har laget ghee.


Karrisaus Skjær opp løken. Løken stekes gyllen i fettet.

Varm opp en kjele, tilsett ss med olje og med rød karri. Husk at hvis du bruker en annen type karri enn jeg bruker i denne oppskriften så kan denne være mye sterkere. Du må prøve deg litt frem. Stek karrien i oljen, pass på at du ikke har for mye varme på.


Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett hvetemelet og rør det godt inn.


Jeg har lovet meg selv at dette skal være en blogg som kun har oppskrifter etter min smak, så av nye retter jeg prøver legger jeg bare ut de som jeg virkelig er fornøyd med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg