mandag 24. juni 2019

Flekker på lungene

En røntgenundersøkelse viste flekker på lungene. Han fikk beskjed om å vente i seks uker, for så å komme tilbake og ta nye røntgenbilder. Det var ganske frustrerende å vente i seks uker uten å vite hva som er galt. Jeg tenkte det verste - at det kunne være kreft.


En lunge nodule er et annet navn for en flekk på lungen. Hvis nodule er mindre enn tre centimeter i diameter, kalles det et sted. Hvis større enn centimeter, er det referert til som en masse. Lunge moduler er rund eller oval i formen.


Lunge knuter eller flekker på lungene ikke forårsake smerte til den enkelte. Dersom en lege oppdager en flekk på lungene dine, kan din første reaksjon være panikk og bekymring. Selv om du kanskje umiddelbart knytte dette stedet med lungekreft, det er faktisk mange forskjellige grunner til at det kunne ha skjedd. Flekker på lungene kan være alt mulig rart, og det er ikke alltid de ser hva det er. Jeg kjenner folk som har hatt flekker på lungene som har vært sendt til lungeavd for så å få avdekket at det var slimansamlinger, arrvev og hårstrikk!


Flekker på lungene

Ei venninne av meg har veldig langt hår, og var på røntgen. Men bestilte meg en legetime og der måtte jeg ta blåse test EKG eller hva det heter osv ble også videresendt til ct. Mørke flekker i en lunge CAT scan kan bare vise naturlige fysiske strukturer.


Ifølge Mayo Clinic, mange av misfarging sett på CAT skanner kommer fra gamle arr bidratt med røyking eller tidligere infeksjoner. Ifølge RG Radiologi Group, kan knuter fra lungekreft forårsake små svarte flekker å dukke opp på en lunge CAT scan. En kreftsvulst vil på bildet avtegne seg som en fortetning (flekk, skygge), noe som medfører videre utredning. Slike lungefortetninger kan imidlertid være vanskelig å skille fra fortetninger som skyldes ikke-ondartede tilstander som lungebetennelser, tuberkulose eller andre typer betennelsessykdommer i lungene. Hvis den sitter langt ute i lungen , kan den vokse lenge før den gir noen symptomer, og oppdages derfor ofte seint i forløpet.


Hvordan stiller legen diagnosen? Legen får mistanke om lungekreft ut fra sykehistorien, dvs det som pasienten forteller legen om symptomer. På bakgrunn av dette, vil legen rekvirere røntgenundersøkelse av lungene. Ofte oppdages sykdommen tilfeldig ved at man tar røntgenbilde av lungene , i forbindelse med en antatt lungebetennelse.


Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Kreftforeningens råd er at dersom symptomene varer over tre uker, bør du kontakte lege. Dette syndromet er et symptom på mange patologiske endringer i lungene , men vi anser de hyppigste alternativene. Hvis flekker er funnet, er det nødvendig med ytterligere undersøkelser for å fastslå årsaken til patologien.


Jeg forstår ikke de som har profil på møteplassen men det står. Er ikke aktiv eller medlem. På de oppnådde bildene, som hver viser tilstanden til lungene , er det observert lignende fenomen i form av flekker og utbrudd i lungene på røntgenstråler.


Hvis flekker blir rapportert til pasienten, er den første reaksjonen av flertallet frykt, mange tror det er en ondartet svulst. Jeg vet bare at grunnen til at de fant ut at søsteren min hadde lungebetennelse var (i tillegg til at CRP-tallet hennes var høyt) at hun hadde en flekk på den ene lungen. Som regel er det helt ufarlige tilstander som gir hvite flekker på neglene, men det kan være lurt å oppsøke lege om du får smerter, kløe, eller du ser større forandringer på neglene. LES OGSÅ: Blod under neglen. Slik kan du ta vare på neglene dine.


Flekker på lungene

På denne årstiden er neglene mer utsatt, på grunn av kulde og varierende. Det er mange forklaringer på at det dukker opp forandringer i vevet i leveren. Slike flekker som du beskriver kan være cyster (godartede vannansamlinger), åreknuter (ufarlige blodårenøster, gjerne kalt hemangiomer), det kan være nydannelser av levervev i knuter (fokal hyperplasi, dette er som regel også godartet). Femårsoverlevelse på og tiårs overlevelse på er rapportert etter kirurgisk behandling av maligne fyllodetumorer. De fleste metastaser utvikles uten at det kan påvises lokalt residiv.


Oftest metastaserer tumor til lunge , skjelett eller abdominale viscera. Histologisk inneholder de bare stromaelementet av tumor. På fagspråket betegnes røntgen av brystet som røntgen thorax.


Flekker på lungene

Hva er røntgen av brystet? Røntgen thorax avbilder lunger , lungesekk, hjerte og hovedpulsåren (aortabuen), mediastinum og de benede deler av brystkassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg