torsdag 1. mars 2018

Symptomer på diabetes barn

Denne typen diabetes kalles type eller insulinavhengig diabetes , og det er den vanlige formen hos barn. En annen form for diabetes er kjennetegnet av at kroppens celler ikke reagerer på insulinet som er tilstede, og at det i tillegg ofte er for liten produksjon av insulin. Dette er symptomene på type 1- diabetes Til tross for mange tidlige symptomer , blir type 1- diabetes hos barn og unge altfor ofte oppdaget først når livstruende komplikasjoner har oppstått. Mer kunnskap om symptomene som rammer stadig flere og yngre barn , kan spare liv.


Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Noen barn kan også rammes av diabetes type men det er svært få av dem, ifølge ekspertene. Dette har vært en utvikling over de siste årene. Før var de aller fleste som fikk diabetes type over år. Den yngste i Norge med diabetes type fikk sykdommen som 9-åring, sier Allgot videre.


Uttalt tørste står vanligvis øverst på listen når du søker etter symptomer på diabetes. Men hva vil det egentlig si? Folk som får type 1- diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye. Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Disse faktorene sammen med symptomer som kan være forenlig med diabetes bør føre til at blodsukkeret blir undersøkt.


Symptomer på diabetes barn

Foreldre og barn med diabetes må lære om insulinvirkningen på kroppens funksjoner og mange praktiske ting omkring kost, blodsukkermåling og insulinbehandling, slik at både barne - og familielivet blir mest mulig normalt igjen. Dersom du har typiske symptomer på diabetes type-må du naturligvis få målt blodsukkeret. Behandlerteam som finnes på sykehusenes barneavdelinger, vil ta ansvaret for dette. Du bør også få målt blodsukkeret om du har en eller flere risikofaktorer.


Kanskje har du gått en stund og kjent på noen vage symptomer. Diabetes type også kalt insulinavhengig diabetes , oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens immunsystem de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen som fremmedelementer og ødelegger dem.


Symptomer på diabetes barn

Dette gir kraftige symptomer , og derfor blir diagnosen stilt raskt. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select.


De fleste som får diabetes type har tydelige symptomer på grunn av sykdommen. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Dersom barnet drikker mye og må ofte tisse, kan det være tegn på diabetes. Barnet er kanskje slapt og blir fort slitent.


Derfor kan det være lett å overse symptomene forveksle dem med ting som alderdom, trøtthet og ubehag. Men ved diabetes type kommer ofte symptomene snikende, ettersom selve sykdommen også utvikler seg langsomt. Tegn og symptomer på diabetes hos barn Diabetes er en tilstand der kroppen ikke klarer å produsere eller bruke insulin som det skal. Hos små barn ser en gjerne at barna ikke går opp i vekt, mens større barn gjerne har vektnedgang. Insulin er en forutsetning for å bevege sukker laget under fordøyelsen fra blodet inn i cellene.


Hva er symptomene på type 2- diabetes ? Ett vanligt första tecken är att du kissar mer och oftare än vanligt. När blodsockernivån blir tillräckligt hög läcker det socker till urinen. Vanlige symptomer er tørste og munntørrhet, hyppig vannlating, tretthet og mangel på energi, plutselig vekttap, sår som helbredes sent, tilbakevendende infeksjoner og uskarpt syn. Og som forælder kan man ikke forebygge, at ens barn får diabetes.


Symptomer på diabetes barn

Symptomene er ekstrem tørste, tisser mye. Diagnosen diabetes type stilles med en blodprøve som måler HbA1c, også kalt langtidsblodsukker. Blodprøven angir gjennomsnittlig konsentrasjon for blodsukkeret i kroppen din de siste 2-månedene.


Diabetes opstår typisk i forbindelse med en infektionssygdom og feber og udvikler sig med symptomer i løbet af få dage til uger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg