mandag 26. mars 2018

Gravid utflod lukt

Gravid utflod lukt

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Les mer hos Apotek 1. Unntaksvis skyldes utfloden tilstander som krever behandling.


Og når man så er gravid , så vil den variere i mengde og konsistens gjennom hele graviditeten. Alt fra tynn og fargeløs til tykk og gul er helt normalt. Noen merker også eggløsningen sin på utflodens seigere konsistens. Under graviditeten øker blodsirkulasjonen til skjedeslimhinnen, livmorhalsen og livmoren, cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det er vanlig å ha økt utflod i svangerskapet.


Det blir derfor mer utflod , og den vil hos mange endre både lukt , farge og konsistens. Vond lukt fra underlivet og utflod er som regel ikke forårsaket av sopp. Candida (sopp) infeksjon gir som regel bare utflod og kløe. Bakteriell vaginose eller gardnella vaginalis er forårsaket av en mikroorganisme som lett gir en råtten fiskelukt.


Gravid utflod lukt

Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet, eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din. Mengde utflod varierer fra jente til jente og kvinne til kvinne. Noen har så lite at de føler at ikke har noe, mens andre kan ha ganske mye. Det finnes ingen måter å stoppe en utflod på.


Har du mye utflod , så har du det. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Yup, slet skikkelig med det. Ikke veldig illeluktende, ala bakteriell vaginose, men mye utflod og lukt når man tok av seg buksen.


Ja jeg opplever at jeg må dusje ofte eller vaske meg nedentil! Det å ha utflod er et sunnhetstegn. Før jeg ble gravid hadde var jeg plaget med vond lukt på utfloden.


Tok masse prøver hos gynekologen og fant ingenting, mest sannsynlig var det vare pga pH verdien! Så jeg har brukt lactal som har funket. Trekk ved ulike typer utflod : Normale graviditetsforandringer gir tykk og hvit utflod uten klumper.


Ved soppinfeksjon er utfloden tykk og hvit, men har i tillegg karakteristiske “cottage cheese”- lignende klumper. Samtidig kløe, brennende følelse og samleiesmerter er vanlige. Brun utflod er en svært vanlig årsak til undring eller bekymring hos kvinner, selv om de fleste episoder med brun utflod ikke er noe å bekymre seg for. Skjeden og skjedeåpningen kan være rød og hoven.


Dersom utfloden blandes med små mengder blod vil den kunne skifte farge til brun. Utfloden holder også skjeden fuktig, som er essensielt for at slimhinnene i skjeden skal ha det bra. Som regel er utfloden gul eller hvit i fargen. Endring i farge, samt endret lukt , konsistens og mengde, kan være tegn på at underlivet ikke har det så bra.


Gravid med illeluktende utflod , hva kan dette være? Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Mindre evanlige årsaker til unormal utflod. Typisk er blødning etter samleie. Normal utflod er fra klar eller melkehvit til litt svakt gulhvit eller eggehviteaktig.


Litt lukt vil det være, men lukten er vanligvis ikke stram eller vond hvis alt er i orden. Konsistensen er glatt og våt, eller litt mer seig og klebrig. Ved seksuell tenning kommer det ganske mye, vannklar utflod fra skjedeveggene. Hvis du er gravid , er det normalt med rikelig hvitlig utflod.


Utflod har en svak lukt , kanskje litt syrlig. Sykelige tilstander i skjeden og i livmorhalsen gir utflod. Da er det mer utflod enn normalt, og utfloden har gjerne en annen farge og ofte vond lukt.


Kvinnens menssyklus gjør ofte at utfloden endres, de fleste kjenner sin egen syklus godt etterhvert. Når det oppstår kløe eller illeluktene utflod eller utflod mer sterk grønn eller mursteinsrød farge, så er det avvik, og da bør man gjøre noe med det. Tiltakene vil variere i forhold til hva som er plagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg