onsdag 21. mars 2018

Gravid blodprøver

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Gravide med blodtypen Rhesus negativ vil få tilbud om en blodprøve for å se hvilken Rhesus fosteret har. Det gjøres for å unngå senere komplikasjoner hos barnet.

Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen. Den gravide bliver indkaldt til AntiD profylakse i uge 28. Fosterdiagnostik kan så ikke gennemføres og blodprøven må tages om og den gravide skal til ekstra nakkefoldskanning.


Det tredje poenget er at det kun er levotyroksin som skal benyttes i svangerskap. Noen kvinner kan ha tatt andre preparater (liotyronin, Armour) - dette anbefales ikke å bruke for gravide. Hos gravide med lavt stoffskifte tas det regelmessige blodprøver , cirka en gang hver måne for å sjekke stoffskiftet.


Hvilke ulike blodprøver benytter legekontoret for å sjekke om jeg er syk?

HELLP-syndrom er en form for svangerskapsforgiftning som innebærer høy risiko for alvorlige komplikasjoner hos mor og foster. Dersom du blir gravid igjen etter HELLP-syndrom, gis det ofte forebyggende behandling i form av lavdose acetylsalisylsyre. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.


Man kan undersøge for alle mulige ting i blodet. Din egen læge vil tage alle de normale blodprøver , og på hospitalet vil der kunne tages supplerende blodprøver , hvis der opstår særlige tilstande eller komplikationer. Dette er for å sjekke blodtype, antistoff mot hiv, osv.


Blodprosenten og evt jernlager blir også målt. De som er rhesus negative må ta nye blodprøver i ca uke 3 og i uke for å sjekke for antistoffer. Den beste måten å behandle kløende hud på under svangerskapet er å bruke rikelig med fuktighetskrem og unngå at huden blir tørr. En mild såpe kan også forhindre at huden føles for tørr.


Noen gravide opplever at et varmt bad tilsatt lindrende remedier som havregryn, demper kløen. Gravide får normalt lave verdier som følge av større opptak av væske i blodet, det vil si at blodet tynnes ut. Kan skyldes: Polycytemia vera - en tilstand der beinmargen produserer for mange røde blodceller. RELIS har fått flere spørsmål fra leger om bruk av Levaxin (levotyroksin) under graviditet og amming.


Er det noen risiko forbundet med bruk av levotyroksin i svangerskap?

Hvor mye øker man dosen når kvinnen blir gravid ? Hvor ofte kontrollerer man med blodprøver ? Kontrollerer man noe mer enn fritt Tog TSH? Det er mange hormoner som er i sving når du blir gravid. Hormonet som sørger for at graviditetstesten blir positiv heter hCG, som står for humant choriongonadotropin, og produseres i morkaken. Det kan også måles i mors blod og gi indikasjoner på om svangerskapet forløper som det skal. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Farlig for gravide. Barn skal i løpet av sine første leveår smittes av en rekke sykdommer, deriblant den femte barnesykdom. Gjennomgått infeksjon gir livsvarig immunitet.


Ifølge Gynekologisk forening sin veileder for fødselshjelp mangler prosent av norske gravide kvinner antistoffer, og det er derfor ikke uvanlig at gravide kvinner. Enkel blodprøve av gravide kan avsløre flere syndromer. Forskere har funnet små kromosomavvik hos foster ved å ta en blodprøve av mor. Men testen kan også oppdage avvik som bare finnes hos mor, eller som ikke har noen medisinsk betydning.


Ja, blodprøver må jeg ta nye uansett for å vite hvilken type jeg har og alt det der tilfelle jeg skulle bli lagt inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg