fredag 16. mars 2018

Matrett med kjøttdeig

Kjøttboller med ratatouille og pasta Shepherds pie med rotfrukter Pasta alla puttanesca med kjøttboller Lammekarbonader med squash, tomat, oliven og feta Pasta med kjøttdeig , tomatsalsa og hvitløkskrem Spansk burger med chorizo, grillet paprika og chiliaïoli Hje-je-je hjemmelaget pizza med kjøttdeig , løk og ost BURRITOS MED. Kjøttdeig er utgangspunktet for mange gode middager. Hamburgere, kjøttboller, paier, taco, pasta bolognese og mye mer. Du får kjøttdeig av okse, svin, kylling og lam. Karbonadedeig er en variant med mindre fett.


PIZZASNURRER MED KJØTTDEIG : Super middag med salat til - og restene er perfekt til lunch dagen etterpå.

Og vil du gjøre hverdagen enda enklere for deg selv, kan du bruke rester av spaghetti. Mange av disse rettene kan lages ved at man steker kjøttdeig og blander med halvfabrikater som gryteposer eller pakker med sauser og krydder. Vil du lage god mat fra bunnen av, finner du oppskriftene her på MatPrat.


Vi har samlet et knippe med helgefavoritter med kjøttdeig. Brun hakket løk lett i olje eller margarin. Tilsett finhakket eller reven gulrot, selleri og kjøttdeig. Rør med gaffel til kjøttet blir grått.


Dryss mel over, rør om , spe med væske.

Smak til med tomatpuré, salt, pepper, hvitløk og basilikum, og la sausen surre under lokk ca min. Topping: g parmesan Skrell poteter og skjær den i tynne skiver. Stek kjøttdeigen i flere omganger i en stekepanne med litt olje. Bland sammen kjøttdeig , grønnsaker og krydder. Fordel blandingen på midten av hver enkelt toltillalefse.


Ha over litt tomatsaus og ost (spar litt til gratineringen) før du ruller dem sammen og legger dem tett i den ildfaste formen. Fordel resten av sausen over, og topp det hele med resten av osten. Har du kjøttdeig - har du middag.


Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza ( med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her. Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Husk at potetene skal koke uten salt når de skal moses, ellers blir mosen fryktelig seig! Mos potetene med et pas spiseskjeer smør, og spe med melk til passe stappe.


Ha kjøttsaus i en ildfast form, og fordel mosen over. Noe av grunnen er kanskje at kjøttdeig tåler mye smak, er lett å behandle og kan brukes i et utall retter. Her har vi funnet frem oppskrifter på ti middager med kjøttdeig , du kan selvsagt bruke karbonadedeig hvis du heller ønsker det.


Burrito er en tradisjonell matrett fra Mexico som består av en tortilla som er brettet rundt et fyll. I denne oppskriften har vi valgt å bruke kjøttdeig , men du kan også bruke karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig for en sunnere variant.

For de fleste kan fort gå inn i en dårlig vane som er vond å komme ut av. Det er ikke alltid de vanlige kokketipsene heller er overkommelig i dagens stressende tempo. Det som er bra med matrett.


Bildet er sluppet fri av opphavsrettigheter under Creative Commons CC0. Drypp over honning, bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Sett kålen til side, mens du blander kjøttdeigen. Bland kjøttdeigen med dl vann, finhakket løk, egg, griljermel, salt og pepper.


Legg halvparten av kålen i en ildfast form, legg over kjøttdeigen og legg over resten av kålen. Fordel toppede spiseskjeer av kjøttblandningen i midten på hver tortilla. Rull sammenog legg dem med bretten ned i en smurt ildfast form. Hell resten av tomatsausen over tortillaene i formen og strø over resten av osten. Servere gjerna med rømme og en salat til!


Som oftest blir det en salat med spinat og romanosalat ringlet med litegrann dressing av sitronsaft og god olivenolje. LES OGSÅ: - Jeg var lei av laks, helt til jeg smakte currylaks! Tacosuppe passer perfekt om man ønsker å lage en litt annerledes variant av den typiske norske tacoen, eller om man har litt rester fra gårsdagens taco-middag som skal brukes opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg